Svatební účesy a líčení

Na tak jedinečnou a slavnostní příležitost jako je svatba chce každá nevěsta vypadat jako princezna a k tomu je třeba zvolit perfektní účes a líčení. Výrazný make-up tentokrát nepoužívejte. V den D musíte být přirozeně krásná.

Žena ve svatebních šatech

Svatební účesy

Jak by měl svatební účes vypadat

Svatební účes by vám měl kadeřník navrhnout sám podle tvaru vašeho obličeje, typu vaší osobnosti a především, podle stylu svatebních šatů a svatby vůbec. Například kouzlo svatby konané pod širým nebem – někde v přírodě – podtrhnou kytičky ve vlasech. Svatební účes by měl doplňovat líčení a svatební šaty nevěsty a hodit se k celkové vizáži svatebního páru. Účes by neměl být jen krásný, ale také trvanlivý. Musí vydržet celý den.

Jaký účes si na svatbu vybrat?

Vybrat ten správný účes bude snadnější, když si necháte na hlavě vytvořit několik variant a z nich si pak vyberete. Dejte přednost kadeřníkovi, kterého znáte a který na oplátku zná vaše vlasy. Důvěra v kadeřníka vám pomůže zbavit se nervozity a vybrat si správně.

Aby byl svatební účes dokonalý

Ke konzultaci o svatebním účesu vezměte sebou pokud možno vše, co budete mít v den svatbě na sobě (čelenka, závoj, vzorek barvy šatů nebo jejich fotografie). Ulehčíte tak sobě i kadeřnici výběr toho správného svatebního účesu. Pokud se rozhodnete změnit barvu vlasů, zajděte si přebarvení alespoň dva týdny předem. Totéž platí o trvalé. Vlasy si lépe zvyknou a v den D budou působit svěže a odpočatě. Výšku účesu volte podle výšky partnera a vašich podpadků.

 

Doplňky do vlasů svatební účes oživí

Sponky, stužky, čelenky, perly, korunky, to vše dokáže svatebnímu účesu dodat to pravé kouzlo. Vlasové doplňky by měly ladit s vašimi svatebními šaty (např. kombinace šatů s perlami a perly ve vlasech). Velmi elegantně v účesu působí živé květiny.

Svatební agentura - se vším si poradí a vy se můžete jen těšit na Váš den D

Svatební líčení

Příprava začíná už dva měsíce před svatbou

Aby mohlo být svatební líčení dokonalé, je třeba mít na první pohled hezkou pleť. Pokud trpíte akné nebo jinými kožními potížemi, začněte s nápravou pleti co nejdříve! Kosmetička sice dokáže nerovnosti pleti šikovně zamaskovat, ale stačí pár slz dojetí a korektor zakrývající pupínek je pryč. Odbornou péči si dopřejte už dva měsíce před svatbou.

Pravidla a módní trendy ve svatebním líčení

Nevěsta musí působit přirozeně krásně, ne uměle. Upřednostňuje se proto lehký make-up bez výrazných očních stínů nebo rtěnek. Hlavním úkolem make-upu je rozjasnit tvář, dobře zakrýt chybičky pleti a odolávat rizikovým faktorům (vítr, déšť a slzy dojetí). Výraznější líčení si mohou dovolit jen výrazné ženy (tmavovlásky s tmavýma očima).

Svatební líčení – oči a obočí

Oči se zdůrazňují lehce, bez černých nebo tmavých linek. Důležité je rozjasnit je, proto se používají různé rozjasňovače a rozjasňující barvy jako je modrá, fialová, růžová nebo zelenkavá. Hezky působí jemné třpytky. Nejméně vhodným odstínem je tmavě šedá a hnědá, která působí uplakaným dojmem. Nenanášejte na řasy více vrstev řasenky, vaše oči budou brzy unavené a bolavé. Konečky řas můžete zvýraznit jinou barvou mascary – řasy tím opticky prodloužíte. Obočí lehce dokreslete tužkou.

Svatební líčení – rty

Stejně jako v případě očí je i zde třeba volit přirozené barvy. Lesk na rty je lehce slíbatelný, proto používejte raději rtěnku. Hodí se jemně růžová, načervenalá, broskvová či béžová. Nanášejte ji štětečkem a zapudrujte, déle tak vydrží.

Svatební líčení – make-up a tvářenka

Ani tvářenka by neměla být příliš výrazná. S růžovými lícemi můžete působit spíše jako Nastěnka. Vybírejte si barevné odstíny v tónech vaši pleti, které pouze dokreslí vaši tvář.

Svatební účes a svatební líčení je třeba skloubit dohromady

Návštěva vizážisty a kadeřníka by se měla odehrávat ve stejný den, neboť líčení by mělo odpovídat stylu účesu a naopak. Nejdříve navštivte kadeřníka, poté vizážistu. Nejlepší je samozřejmě vizážista a kadeřník v jedné osobě.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies