Svatební šaty – trendy roku 2009

Připravujete se na váš velký svatební den, ale stále nevíte, v jakých šatech půjdete k oltáři? Pojďme se společně podívat na pařížská přehlídková mola, abychom se dozvěděli, co je právě in a jaké jsou trendy na příští rok.
Muž se ženou ve svatebním oblečení

Svatební šaty – trendy roku 2009

Při svatbě jsou oči všech upřeny na nevěstu. Proto důležitou součástí svatebních příprav je pro každou nevěstu výběr svatebních šatů. A i když tolik nepodléhají módě jako „civilní“ oblečení, přece jen se každoročně objevují nové nápady a trendy, které dodají právě vašim svatebním šatům ten správný švih a šmrnc.

Inspirace Paříží

Svatební salón neboli přehlídka svatebních šatů, na níž byla zastoupena ta nejzvučnější návrhářská jména, se konala v Paříži ve dnech 10.–12. října a představila žhavé novinky a módní trendy svatebních šatů na příští rok. Je to příležitost, jak zjistit, jaké materiály a střihy budou aktuální, a vybrat si podle svého vkusu.

Trendy v oblasti svatebních šatů - co je in?

Stále se drží klasika – z barev převládá slonovinová, šampaň, béžová. Z materiálů jsou nejpopulárnější lehké látky, jako mušelín a organza. U střihů vede klasický korzet. U zákaznic mají největší úspěch jednoduché, střídmé a splývavé modely. Trendy jsou také pastelové barvy. U černé a neonových barev platí, že je lépe je využít pouze na doplňcích nebo jen jako letmý dotek sem a tam na šatech.

 

Nebojte se kontrastů – nadýchané princeznovské bílé šaty doplňte kyticí křiklavě rudých růží. Velkým letošním trendem je originalita. Vyžadují se róby, které mají švih a vtip: průhledné, krátké, čerpající inspiraci v minulosti, nebo naopak v budoucnosti…

Tipy z pařížské přehlídky

Na přehlídce se objevily všechny možné styly. Pokud chcete vzbudit senzaci, sáhněte po modelu s neprůhledným korzetovým živůtkem a průhlednou dlouhou balonovou sukní, která dá vyniknout vašim nohám. Zajímavým zpestřením jsou šaty v antickém stylu zřasené na rameni a připomínající tógu.

 

Publikum s nadšením přijalo kostým à la 20. léta 20. století – ženich v bíločerném károvaném obleku, nevěsta v krátkých saténových šatičkách s velkou černou mašlí pod pasem a malým koketním kloboučkem. Nechyběly ani romantické bílé šaty ozdobené na živůtku a sukni černou krajkovou aplikací.

 

Své obdivovatelky si určitě najde i model v červené barvě. Pokud ve vás vzbuzuje smíšené pocity, vězte, že červená je v Číně barvou štěstí… Extravagantním kouskem byl i model skládající se z bílé košile a šortek. Zajímavým kontrastem upoutaly šaty se sukní zdobenou mnoha volány a hlubokým výstřihem na zádech.

 

Objevily se i róby inspirované renesancí a královským dvorem, které působily až divadelním dojmem – dlouhé balonové rukávy, sukně s mnoha spodničkami, dlouhý, až na zem splývající závoj zakrývající obličej, to vše doplněno dobovým účesem a líčením.

V hlavní roli doplňky

Z doplňků se často vyskytovaly barevné stuhy v pase, dlouhé závoje zahalující obličej, kontrast bílá – černá, např. v podobě neprůhledných černých punčoch oblečených ke krátkým bílým šatům nebo krajkových aplikacích na šatech.

 

Modelky na molu často předváděly i jiný netypický doplněk – karnevalovou benátskou masku. Pokud si nevěsta vybere krátký model, proč ho nedoplnit vysokými kozačkami třeba ve stříbrné barvě?

Konečné rozhodnutí…

Máte-li pochybnosti ohledně výběru správného modelu, vyplatí se poslechnout odborníka – stylistu. Konečné slovo má však nevěsta – šaty musí „sedět“ jejímu temperamentu, osobnosti, musí se v nich cítit dobře a nemít strach se v nich pohnout.

Móda a trendy - další zajímavé články k tématu svatba:

Svatba v květnu? Proč ne!
Svatební agentura - svatba bez starosti
Svatební šaty dělají nevěstu
Výročí svatby
Šperky pro štěstí, zdraví, lásku a energii

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies