Sušička na ovoce - uchovejte si vitamíny

Pokud si chcete šetrnou cestou uchovat vitamíny, měli byste si pořídit sušičku. Sušení ovoce i jiných surovin je klasický a jednoduchý způsob konzervace.

Sušené ovoce

 

A navíc sušení potravin patří mezi ty nejlevnější metody vůbec. Sušičku si můžete pořídit už od několika set korun, ale existují i mnohem kvalitnější sušičky, které jsou samozřejmě dražší, ale záleží na vás, kolik jste ochotni investovat.

 

  • Sušení ovoce a zachování vitamínů

 

Kvůli procesu sušení sice ovoce ztrácí nějaké vitamíny, ale nikdy se jejich množství nesníží o více než 20 %. Sušením se ale trochu změní chuť a do jisté míry i vzhled. Ale hlavně se v nich zvyšuje množství cukrů. To ale není nic špatného. Sušené ovoce jsou ideálním zdrojem energie, takže jej využijte jako zdravější svačinku.

 

Z ovoce si tak můžete vytvořit zdravou a křupavou alternativu k chipsům a jiným sladkostem. Sušené ovoce je bohaté na vlákninu, antioxidanty, minerály a vitamíny. Sušení není nijak náročné, stačí jen teplý a suchý vzduch, který cirkuluje. Což vám zajistí právě sušičky ovoce.

 

  • Sušička na ovoce - proč se vám tato investice vyplatí?

 

Sušení v troubě či na topení je příliš zdlouhavé a navíc vám budou všude po bytě překážet síta na sušení. Nemůžete je přeci jen tak položit na samotné topení. Sušička ovoce to je úplně jiná úroveň sušení. Nemusíte se ani bát, že ji plně nevyužijete.

 

Není určena jen na sušení ovoce. Usušíte v ní i zeleninu, bylinky, houby, koření, těstoviny a dokonce i maso. Usušit květiny či listy také pro sušičku není žádný problém. Sušičky fungují na jednoduchém principu. Ohřívají potraviny na požadovanou teplotu a tím se postupně z daných surovin odpařuje přebytečná voda.

 

  • Z čeho se tedy sušička skládá? 

 

Skládá se ze základní sušící jednotky, dále v ní najdete síta, která jsou poskládána na sebe, a také víka, abyste zamezily propojení vůní a chutí jednotlivých druhů ovoce či jiných surovin. Vzduch se nasává sacími otvory a ve spodní části sušičky se nachází zahřívací spirála, díky které se v sušičce udržuje požadovaná teplota. Tu si nastavíte pomocí termostatu. Ještě bychom neměli zapomenout na ventilátor, který umožňuje vzduchu proudit jednotlivými patry a ventilovat vzduch i přebytečnou vlhkost ven ze sušičky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies