Sudoku luští celý svět

Tato zajímavá hra pořádně procvičí vaše mozkové závity a prověří vaše logické uvažování. Zdánlivě jednoduchou doplňovačku si oblíbil celý svět a dnes plní i stránky takových deníků jako je The Times.
Ruka držící propisku

Princip hry Sudoku

Sudoku je logická doplňovačka, jejímž cílem je vyplnit hrací pole o rozměrech 9x9 čísly 1 až 9. Každé číslo se však musí vyskytnout v každém sloupci jen jednou, taktéž v každém řádku a v každém regionu, což je pole o rozměru 3x3 políčka. Smyslem hry je doplnit logickou úvahou postupně všechna chybějící čísla. Několik čísel je vždy v sudoku vepsaných. Zdánlivě se zdá tento úkol jednoduchý, avšak je-li zadaných čísel málo, můžete se pěkně zapotit.

Minulost a současnost Sudoku

Hra byla proslavena v Japonsku, ale původně pochází z Ameriky. Vymyslel ji Howard Garnes v roce 1979. Publikoval ji pod názvem Numer place v americkém magazínu o hlavolamech. V současnosti je hra Sudoku známá snad všude. Je vydávána v mnoha periodikách a těší se světové popularitě. Lze jí hrát i na počítači.

Mistrovství světa v Sudoku

se poprvé konalo letos v Itálii. Titul mistryně světa v této hře získala češka Jana Tylová, která porazila všech 87 luštitelů z 22 zemí světa.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies