Stylové účesy a líčení na ples

Plesová sezóna klepe na dveře a přináší sebou nové trendy v módě, ale i v líčení, které je mnohem výraznější než běžné denní. Poradíme vám, jak sladit obojí, aby jste právě vy byla tou princeznou na bále.

Lidé ve společenském oblečení

Plesové účesy na rok 2009

Plesovým účesům vládnout čelenky – tip na jednoduchý účes

Prameny natočte od kořínků kulmou, ještě předtím do nich vetřete vlasovou pěnu, která je bude chránit před třepením a zároveň účes zafixuje. Ve druhé třetině čela vytvořte krátkou pěšinku, kterou ukončíte výraznou čelenkou. Vlasy za čelenkou natupírujte tak, aby vytvořily vkusný kopeček.

Rozkošný drdol

Uvolněte jeden malý pramen na každé straně hlavy před uchem. Na temeno hlavy připevněte vlasovou podložku, která je k sehnání v drogerii nebo ve specializovaných obchodech. Kolem podložky stáčejte jednotlivé prameny a každý z nich připevněte sponkou. Z afiny vytvarujte vlnu nebo patku.

Plesová fontána

Rozdělte si od jednoho ucha k druhému několik stejně hrubých pramenů a stáčejte je od kořínků až ke středu hlavy, kde je sepnete sponou. Vytvořte na středu hlavy culík, prameny v něm lehce natočte kulmou a rozprostřete po všech stranách hlavy tak, aby vytvářely jakousi fontánu. Prameny ukotvěte sponou a účes lehce přelakujte.

Plesový účes a la řecká bohyně

Vlasy natočte na kulmu, prameny na bocích zatočte směrem dozadu a připněte sponkou tak, aby po stranách vytvořily jakousi vlnku.

Romantické pletené účesy

Rozdělte prameny na čele do třech stejně hrubých a pleťte je až k temenu hlavy, kde by se měly sbíhat v jeden pramen. Postranní prameny nad ušima veďte dozadu, kde je spletete s pramenem vzniklým z čelních pletených.

 

Nádherně vypadá také pramen spletený od jednoho ucha směrem k druhému – k tomuto účesu ale budete potřebovat šikovné ruce někoho jiného.

Trendy pro plesové líčení 2009

Líčení očí

Plesové líčení byste vždy měli přizpůsobit stylu plesových šatů. Pokud jste zvolili šaty výrazných barev, také líčení může být nápaditější. K tmavým šatům se nejlépe hodí kouřové oční stíny se spodním víčkem orámovaným černou tužkou. Trendy jsou v plesovém líčení na rok 2009 také třpytky nanášené k vnitřnímu koutku oka (máte-li oči daleko od sebe) nebo naopak jen k vnějšímu (máte-li oči blízko u sebe). Zvláště moderní jsou zlaté třpytky hodící se k teplým tónům plesových šatů. Ke studeným raději vybírejte stříbrné.

 

Oku bude slušet i tenká linka na vrchním víčku protáhlá ve vnějším koutku směrem nahoru – tzv. kočičí oči jsou trendem nesmrtelným! Totéž platí pro umělé řasy – pro normální denní nošení působí exhibicionisticky, na plese jsou ale žhavým trendem!

Líčení rtů

Co se rtů týče, k tmavě líčeným očím vybírejte světlejší barvy nebo jen třpytivý lesk, ke světlým očním stínům si zase můžete dovolit výraznější rtěnku. Pokud zvolíte výrazné líčení očí i rtů současně, dávejte pozor, aby nepůsobilo příliš vulgárně – zvláště u světlovlásek působí jako pěst na oko.

Fotogalerie účesů a líčení na ples

Stále si nevíte s účesem a líčení na ples rady? Nahlédněte do naší fotogalerie a nechte se inspirovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies