Stravou ke krásné pleti

Všechno co jíte výrazně ovlivňuje vzhled vaší pleti. Po čokoládě vám například může vyrašit pořádné akné. Přečtěte si, jakých jídel se vyvarovat a kterým dát naopak přednost, aby se vaše pleť leskla svěžestí.

Žena ve vodě s bílou čepicí

Většina pravěkých lidí akné ani kožní problémy neznala. Jejich stravu totiž tvořily samé proteiny a vláknina. Živili se hlavně masem divokých zvířat, ovocem a zeleninou. Jakmile se přešlo od lovu a sběračství k zemědělství, v potravě přibývaly sacharidy, což se projevilo i na jejich pleti.

 

Co jíst pro zdravou pleť

 

  1. Zvýšte příjem vlákniny. Jezte hodně celozrnného pečiva, ovoce a zeleniny. Dopřát si můžete i těstoviny a neloupanou rýži.
  2. Dejte přednost tukům rostlinným před živočišným. Ideální je olivový olej a ořechy. Příliš mnoho tuku ve stravě vaší pokožce neprospěje, ale ani jeho nedostatek pleti nesvědčí. Projeví se suchou až šupinatou pletí. Navíc vám také hrozí nedostatek vitamínů, které se rozpouští pouze v tucích.
  3. Servírujte si častěji rybí maso. Obsahuje spoustu nenasycených mastných kyselin, které zabraňují vzniku akné. Dlouhodobě dokonce brání i vzniku vrásek. Bohatými zdroji těchto kyselin je losos, makrela a tuňák. Pokud ryby nemusíte, kyseliny najdete i v mandlích a vlašských ořeších.

Co nejíst pro zdravou pleť

  1. Především je třeba snížit podíl jednoduchých sacharidů ve stravě. Vyvarujte se bílému chlebu a pečivu.
  2. Sladkosti jsou pro vaši pokožku nepřítelem číslo jedna! Zkuste je nahradit ovocem.
  3. Nepřehánějte to ani s kořením, uzeným masem a alkoholem. Rozšiřují totiž cévy a tím způsobují zčervenání kůže.

 

Každá pokožka může citlivě reagovat na jiný druh potravin. Sledujte, po kterém jídle se vytvoří kožní neduhy vám a vyvarujte se jim.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies