Stěhování beze stresu

Stěhujete se do nového? A máte zaplacené všechny složenky, odhlášený plyn, elektřinu a mnohé další? Ještě než začnete vyklízet dům či byt, přečtěte si, jak postupovat, aby jste zbytečně nepřišli nejen o peníze, ale také o nervy.

Dům s věncem na červených dveřích

Kam se stěhovat?

Vybrat si svůj nový hrad sami, nebo za pomoci realitky? Zde jsou naše tipy, na co si dávat pozor.

Než začnete stěhovat

Než se pustíte do stěhování, odhlaste všechny služby jako je elektřina, plyn, telefon či televize. Zapište si pro příslušné úřady stav vodoměru, elektroměru a plynoměru. To samé udělejte ve svém novém bytě, aby jste pak nemuseli platit dluhy za původního majitele. Pokud se stěhujete do podnájmu, může se vám hodit článek, který naleznete zde.

Stěhovat se svépomocí nebo se stěhováky?

Pokud zvládnete vystěhovat a odvézt všechen nábytek sami, ušetříte peníze, ale ne čas a úsilí. Zabrat všechen majetek najednou zřejmě nezvládnete a budete se muset pro náklad několikrát vracet. Pokud si chcete ušetřit nervy, povolejte si na pomoc profesionály – tedy některou ze stěhovacích firem.

Stěhovací firmy - výhody a nevýhody

Stěhovací firma vám věci nejen převeze, ale budete-li chtít, také zabalí, vybalí a hezky vyloží přesně tam, kde to potřebujete. Až si budete stěhováky objednávat, ptejte se, kolik zaplatíte. Cena se odvíjí nejen z množství stěhovaných věcí a z najetých kilometrů, ale i z detailů jako je patro, ve kterém bydlíte, existence či neexistence výtahu apod.

Jak ušetřit peníze za stěhovací firmy?

Obecně platí, že firmy se sídlem v blízkosti vaší lokality a menší a méně známé firmy jsou o něco levnější. Vybírejte si firmu, která si nevybírá příplatek za stěhování o víkendu, pokud se chcete stěhovat právě v sobotu nebo neděli.

Jak ušetřit své nervy a „připravit půdu” stěhovacím firmám

Na stěhování se dobře připravte. Všechny věci ze skříní vyndejte a zabalte, sežeňte si papírové bedny nebo přepravky na menší náklad. Balte krabice tak, aby každou z nich unesla jediná osoba. Protože se při stěhování často něco nedopatřením rozbije, vybírejte si stěhovací firmu, která je pro tento účel pojištěna.

Po nastěhování

Po nastěhování na sebe co nejrychleji přihlaste všechny služby elektřinou začínaje a poplatky za televizi konče. Po nahlášení nového trvalého bydliště na obecním úřadě požádejte o nový občanský průkaz. Novou adresu nahlaste všem potřebným úřadům a firmám. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies