St. Martin - ostrov mnoha tváří

Ostrov St. Martin je jedním z nejnavštěvovanějších ostrovů Karibiku. Bílé pláže s tyrkysovým mořem lemují palmy, ibišky a kaktusy. Můžete se zde potápět, bezcelně nakupovat nebo si vyjet na některý z blízkých ostrovů..

Ostrov St. Martin v Karibiku

St. Martin a základní údaje

St. Martin nebo také St. Marteen spadá pod karibský ostrov Guadaloupe a je rozdělen na dvě části. Jedna část je francouzská, druhá holandská. Holandská je rušnější, s kasiny, zábavními a obchodními centry. Francouzská klidnější, se skutečné krásnými, nepřelidněnými plážemi. Každá část má své hlavní město, Marigot a Philipsburg. Obě oblasti jsou bezcelní zónou, proto zde lidé velmi rádi nakupují. Platí se Eurem nebo americkými dolary. Na ostrově se mluví převážně francouzsky, ale domluvíte se i anglicky.

St. Martin a podmínky přijetí

Podmínkou návštěvy ostrova je pas platný ještě minimálně 6 měsíců, americké vízum a zpáteční letenka, která se při příletu předkládá.

St. Martin a doprava

Na ostrov se přilétá z ostrova Guadaloupe. Na St. Martinu můžete cestovat autobusy nebo si pronajmout auto, motorku či kolo.

St. Martin a počasí

Průměrná teplota je 28ºC, v červenci pak až 30ºC. Od srpna do listopadu zde občas prší.

St. Martin a příroda

Vnitrozemí ostrova tvoří zelený, kopcovitý terén. Nejvyšším vrcholem je 424 metrů vysoký Pic du Paradis (v překladu vrchol ráje). Z ostrova si můžete udělat výlet na sousední ostrovy jako je Anguilla, Saba nebo St. Eustatius.

 

St. Martin a nejkrásnější pláže

Baie Longue

je považována za jednu z nejkrásnějších pláží. Celá její dvoukilometrová plocha je ideálním místem pro pozorování západu slunce.

Baie Rouge

je nudistická pláž v blízkosti Baie Longue.

Baie aux Prunes

je téměř opuštěná zátoka se zlatým pískem a cedry.

Orient Beach

je zátoka s chráněnou podmořskou přírodní rezervací a zároveň překrásné místo ke koupání.

St. Martin a sport

V nedotčené mořské zátoce Baie Rouge i na podobných místech se můžete potápět. Orient Baie a Baie de de l´Embourchure jsou stvořené k windsurfingu. Vrchol Pic du Paradis a jeho okolí je ideální pro pěší turistiku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies