Srí Lanka jako slza v moři

Při pohledu na mapu připomíná ostrov Srí Lanka slzu stékající z tváře indického poloostrova. Svými krásami se Srí Lanka opravdu třpytí jako slza krásné ženy. Je to ostrov skvělého čaje, koření, drahokamů i buddhistických a hinduistických svatyní.
Žena stojící u moře po západu slunce

Putování po ostrově Srí Lanka

Většina turistů začíná putování po ostrově v Negombu blízko letiště Bandaranaike. K vidění jsou zde četné katolické chrámy či kanál kopírující pobřeží v délce 120 km. Příslibem ideální dovolené jsou i místní pláže.

Západní pobřeží Srí Lanky

Od západního pobřeží stoupá oblastí kokosových palem cesta k městu Kegale. Nedaleko něj je sloní "sirotčinec" Pinnewala. Severněji v oblasti tropických lesů a rýžových polí ční z planiny 200m vysoká skála, kde král Kasyapa vybudoval palác Sigiriya. Komplex obklopují nádherné vodní zahrady. Na boku skály se dodnes zachovalo několik barevných fresek ideálů ženské krásy.

Centrum Srí Lanky

V samém centru ostrova se mezi kopci ukrývá Kandy, druhé největší město Srí Lanky. Nedaleko je Královská botanická zahrada Peradeniya z roku 1816 - pyšní se obřím fíkovníkem pokrývajícím 1600 m2. Mezi plantážemi stoupá cesta do horského koloniálního městečka Nuwara Eliya, leží na úpatí nejvyšší hory ostrova, Mt. Pidurtalagala.
  • Na ostrově panuje celoročně vlhké tropické počasí, na Srí Lanku se můžete vydat téměř kdykoli.
  • Jediné reálné spojení s ostrovem je letecky - mezipřistání často lákají k návštěvě Arabských emirátů nebo Malediv.
  • Ostrov Srí Lanka je od severu k jihu dlouhý 430 km, takže není problém jej celý projet autem. Pozor, jezdí se vlevo!

Nejatraktivnější místa Srí Lanky

Na přelomu července a srpna se právě na Srí Lance koná v den úplňku největší buddhistický svátek v JV Asii. Esala Pelahera, jak se svátek nazývá, korunuje fascinující noční průvod desítek slonů ve svítících hábitech. Navštívíte-li Srí Lanku v tomto období, nenechte si tuto podívanou ujít.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies