Spoření pro děti se zaručeně vyplatí

K životu nutně potřebujeme peníze. Bez nich bychom si nemohli nic koupit. A peníze, jak jistě víte, nerostou na stromech. Proto bude pro vaše děti do budoucna velkou výhodou, když jim pro začátek zřídíte nějaké to spoření. Investujte do nich včas a připravíte je tak mnohem lépe na život, který mají před sebou.

Spoření pro děti se zaručeně vyplatí

 

Vkladní knížky a roztomilé pokladničky nahrazují bankovní konta pro děti

 

Tradiční porcelánová prasátka, kam si děti pečlivě ukládají kapesné od rodičů a další finanční dary, už v dnešní době v mnoha pokojících nenajdete. Moderní doba si žádá jistá vylepšení, které jsou však oproti pokladničkám možná i výhodnější.

 

Co takhle svému dítěti zřídit bankovní účet, kam mu budete ukládat peníze a jakožto rodič, budete mít přístup i k finančním tokům, které se na něm budou odehrávat. Musíte uznat, že je mnohem pohodlnější posílat svému dítěti penízky pěkně na účet.

 

Na účet svého dítka můžete poslat i vyšší částku na pořízení dražších věcí a pokud nechcete, aby si dítě vybíralo jakoukoli částku z účtu, můžete ji omezit limitem. Další věci lze pak případně sjednat s konkrétní bankou. Pokud svému dítěti ve správný čas vysvětlíte hodnotu peněz, s vaším vedením a bankovním účtem se pak mnohem lépe naučí hospodařit s penězi.

 

Nemusí se jednat jen o běžný typ účtu. Abyste peníze lépe zhodnotili a nechali “růst”, můžete svému dítěti zřídit spořící účet, termínovaný vklad, stavební spoření nebo rozumně volené podílové fondy. Neměli bychom zapomenout zmínit i fakt, že doplňkové penzijní spoření by pro dítě také nebylo k zahození. O všem se můžete domluvit v bance nebo si nechte poradit od vašeho finančního poradce.

 

Stavební spoření

 

Jedním z nejoblíbenějších finančních produktů, kterými usnadníte svým dětem start do života, je stavební spoření. Je atraktivní díky státní podpoře, která může být až 2 000 Kč ročně. Vklady jsou ze zákona pojištěny, takže jde o bezpečný způsob zhodnocení peněz, ale z hlediska dalších finančních produktů je efektivnější spíše v kratším horizontu na 6 až 10 let. Můžou na něj přispívat i prarodiče a vkládat můžete i nepravidelně. V dospělosti je možné čerpat úvěr, který pak bude dítě splácet. Bude tak znát cenu vlastního bydlení a naučí se, že nic v životě nedostane zadarmo.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies