Společný bankovní účet - základem je důvěra!

Peníze vždy byly, jsou a i nadále budou ožehavým tématem. Pokud se rozhodnete, že si založíte se svým protějškem společný účet, pak to bez vzájemné důvěry nepůjde.

Růžové prasátko jako pokladnička na peníze

 

Také by bylo vhodné, abyste spolu sdíleli stejný či podobný přístup k jejich užívání. Aby jeden nezneužíval dobroty toho druhého. A pamatujte, že dluhy budete vždy muset řešit a hlavně splácet oba. V případě, že bude mít váš manžel dluhy, vy jako manželka jste také spoludlužník. Ať už jste o tom věděla nebo ne. Zjistěte si o společném účtu všechny informace, aby se vám třeba v případě úmrtí jednoho z partnerů nezablokoval účet.

 

Máte na výběr ze 3 možností:

 

  1. Můžete si založit úplně nový společný účet, na který budete oba posílat veškeré příjmy,
  2. nebo poskytnete dispoziční práva již k existujícímu účtu jednoho z vás,
  3. či budete mít účty oba a založíte si třetí společný účet, kde budete posílat částku, na které se dohodnete.

 

První možnost se může stát vysoce rizikovou, pokud se důvěra k partnerovi později promění v největší chybu vašeho života. Jelikož si všechny peníze oba ukládáte na jedno místo, v případě, že jeden z vás nebo parta zlodějíčků konto “vybílí”, přijdete o všechno. V dnešní době je rozumnější mít dva účty. Je to pro vás oba taková pojistka “co kdyby”.

 

Druhá možnost je sice rychlejší, ale nemáte stejná práva. Ne všechny účty mohou mít více majitelů. Pouze majitel účtu může bez souhlasu disponenta (bez vás) například zrušit účet. A už se ke svým ani jeho penězům nedostanete. Práva disponenta k účtu jsou vždy nějak omezené. Buď na to přistoupíte nebo si raději zvolte jinou možnost.

 

Nejrozumnější je možnost číslo 3, kde budete mít oba svůj účet. Třetí účet pro společné účely si zakládat můžete a nemusíte. Záleží čistě na vás. Můžete si založit třeba nějaký spořící typ účtu, kde si budete odkládat penízky na dovolenou, nové auto či jiné dražší věci.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies