Speciálně pro absolventy – jak si najít první práci?

Poslední prázdniny, které jsme si mohli naplno užít, skončily. Nyní je čas začít hledat si první práci… Užitečné informace, rady a tipy se dozvíte právě v dnešním článku.
Barevný monitor s klávesnicí

Práce – „co chci dělat“?

Než si budete hledat první práci, byste se měli zamyslet nad tím, co vlastně chcete dělat. Tuto věc je dobré si důkladně promyslet… Práci, kterou byste dělali z donucení a která by vás nebavila, by se projevila i na vašem pracovním výkonu, což by vašeho zaměstnavatele příliš nepotěšilo a určitě by vás v práci nedržel.

Absolventi – jak si najít práci?

Pokud již víte, co chcete dělat, je na čase začít hledat. K dispozici jsou v dnešní době moderní informační prostředky, jako je například internet, rádio či televize. Také inzerce v novinách není špatnou volbou. Nespoléhejte na úřad práce, najděte si práci raději sami. Absolventi mají na trhu práce poněkud těžší pozici, nikde však není psáno, že nenajdete hned na poprvé ideální práci, která vás bude nejen živit, ale také i bavit.

Umění se prosadit – rady, jak na to

Všude, kde jste posílali svůj životopis, vás odmítli jen proto, že nemáte žádnou praxi? Nevěšte hned hlavu, musíte se naučit zkrátka prosadit. Dejte si tu práci a napiště si pečlivě strukturovaný životopis, nezapomeňte také na průvodní dopis – když posíláte životopis emailem. Při telefonickém rozhovoru mluvte srozumitelně a také spisovně. Při osobním pohovoru nezapomeňte na vhodné oblečení a také správné držení těla.

Užitečné rady se dozvíte v následujících článcích :

Nejlépe placená zaměstnání

Práce - životopis o vás mnohé napoví

Příprava na psychotesty

10 nejzajímavějších povolání

Test – jaké povolání se pro mě hodí?

Jak vycházet s kolektivem

Kurzy, které rozvíjejí vaši kreativitu

Pracovní smlouva - než podepíšete smlouvu

Sangvinik, melancholik, flegmatik, cholerik

Asertivita

Síla řeči - umění Cicero

Práce a kariéra – důležitá je chuť k práci

Nezapomeňte při jakémkoliv kontaktu s potencionálním zaměstnavatelem, ukázat dostatečnou chuť k práci. Pokud budete mluvit tak, že vám je to jedno, jestli tu práci získáte či ne, máte téměř jisté, že práci nezískáte. Nehledejte si tedy práci tam, kde nechcete.

 

Přejeme vám hodně štěstí při výběru a hledání své první práce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies