Španělská Marbella - ráj pro milovníky moře i golfu

Marbella je letovisko na pobřeží španělského Costa del Sol, jenž nabízí krásnou přírodu, čisté moře, zajímavou historii, vynikající kuchyni a pestrou nabídku zábavy, nákupů a sportu.

Lehátka na pláži u moře

Španělská Marbella - ráj na zemi

Marbella je letovisko na pobřeží španělského Costa del Sol (300 kilometrů na jihu Španělska). Je to jedno z nejznámějších, nejluxusnějších a nejdražších středisek v Evropě. Na rozloze 114 km2 žije asi 125.000 obyvatel nejrůznějších národností. Nalezneme zde množství krásně upravené zeleně, pobřežní promenádu, nádherné písčité pláže a čisté moře. Marbella vyniká širokou paletou kvalitních hotelů a pestrou nabídkou zábavy, nákupů, sportu a proslulou španělskou kuchyní.

Milovníci přírody a historie ocení okolní nádhernou krajinu s horami, bílé andaluské vesničky a blízkost historicky zajímavých míst, jako jsou například Malagy, Sevilly, Granady, palác Alhambra, Cordoba a nebo Gibraltar.

Moderní výstavba je zde vkusně skloubena s tradiční andaluskou architekturou. Tato oblast se mimo jiné pyšní i svým počasím - protože oblast leží v blízkosti pohoří, je zde 300 slunečních dní v roce. Ročně ji navštíví přes 200.000 turistů z celého světa. Místo si jako letní sídlo oblíbili i známé hvězdy, mezi které patří Antonio Banderas, Julio Iglesias či Rod Stewart.

Marbella - ráj pro milovníky golfu

Vyznavače golfu zde zajisté potěší velké množství kvalitních golfových hřišť. V Marbelle nalezneme mimo jiné i tenisové kluby a jezdecké školy. Vodní sporty jsou zde považovány za samozřejmost - surfování, potápění, apod.

Zajímavá místa v Marbelle

V centru Marbelly nalezneme náměstí Plaza de los Naranjos - zde můžeme obdivovat radnici ze 16. století a také osmibokou mramorovou kašnu z roku 1704. Dalším zajímavým místem je první signální věž Torre Ladrones, kterou zde vystavěli v dávných dobách Arabové.

Ve staré části města můžeme pozorovat hradbu pevnosti Alcazaby, všeobecně nazývané „El Castillo". Za zmínku stojí i museum bonsajů, kde nalezneme krásné miniatury s více než pětsetletou historií.

Vyhlášený jachetní přístav Puerto Banus

Přibližně 4 kilometry od centra Marbelly nalezneme vyhlášený jachetní přístav Puerto Banus. Jeho úzké uličky jsou plné butiků s výtvory světových návrhářů. U přístavní hráze je navíc řada restaurací, které nabízí tradiční španělskou kuchyni a ve kterých lze pozorovat kotvící plachetnice a jachty.

Rybářské slavnosti

16. července se v Marbelle koná svátek všech rybářů a námořníků, tzv. Fiesta de la Virgen del Carmen. V místních přístavech večer vyplují na lodích rybáři a připraví program. Vše vrcholí pěkným ohňostrojem.

Víza a doklady

Občan ČR může cestovat do Španělska na základě platného cestovního pasu nebo občanského průkazu.

Dieta přímo od moře - Španělsko

Španělské mušky - afrodisiakum

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies