Spalujte kalorie letními sporty!

Spalujte kalorie právě teď! Sporty, které vás budou bavit, díky kterým spálíte spoustu kalorií. Výhody in-line bruslí, beach volejbalu, vodních lyží, horolezectví a dalších...začíná léto, nezbývá než si s radostí užívat pohybu!

Lidé v červeném oblečení s míčem na písečném hřišti

Spalujte kalorie - jízdou na kole

Kalorie

Dle vaší váhy a intenzity jízdy na kole spálíte průměrně 680 kcal/hod.

Výhody

Jízdou na kole posilujete především spodní část těla. Nezatěžujte klouby a šlachy. Narozdíl od jiných sportů zvládnete na kole jezdit i delší dobu, a tím zvýšíte účinky hubnutí.

Mýtus

Z jízdy na kole vám rozhodně nezesílí stehna. Ženy nemají fyziologické dispozice k nárůstu svalů (až na výjimky) a nohy se vám pouze dokonale zpevní.

Spalujte kalorie díky in-line bruslení

Kalorie

Díky in-linům spálíte 400 kcal za hodinu.

Výhody

Posílíte dolní končetiny, hýždě i horní polovinu těla. In-line bruslení prospěje i kardiovaskulárnímu systému. Nezáleží na vašem věku a kondici, bruslit se může naučit každý bez rozdílu.

Mýtus

Brusle nejsou výsadou jen mladých!

Spalujte kalorie horolezectvím

Kalorie

Horolezectvím spálíte až 640kcal za hodinu!

Výhody

Při horolezectví zapojujete řadu svalových skupin. Protože zaujímáte různé pozice, používáte i svaly, které při jiných sportech zůstávají v klidu. Nejdůležitější je síla v horní polovině těla a v nohou.

Mýtus

Myslíte, že horolezectví nezvládnete? Máte slabé ruce a lezení po skalách není nic pro vás? Aspoň to zkuste. Zkušení horolezci vám potvrdí, že na síle rukou až tak nezáleží. Jde o grif, který časem získáte a bez problému se udržíte.

Vodní lyže také spalují kalorie

Kalorie

540kcal/hod

Výhody

Posílíte celé tělo. I když vás táhne člun nebo vlek, vydáváte energii. Můžete jezdit slalom, zkoušet skoky nebo figurální jízdu. Vodní lyže slibují atraktivní zábavu a neobyčejné sportovní zážitky.

Mýtus

Vodní lyže nejsou jen módní záležitostí. Mají u nás více než čtyřicetiletou tradici!

Plaváním spalujete spoustu kalorií

Kalorie

Plaváním spálíte zhruba 480kcal za hodinu.

Výhody

Plavání nezatěžuje klouby a je vhodné i pro zdravotně postižené a starší osoby. Počet spálených kalorií závisí na stylu, kterým plavete a také na rychlosti. Plavání výborně posiluje srdeční činnost. Posilujete téměř všechny svalové skupiny.

Mýtus

Plaváním nic nezhubnete? Omyl, kalorie se spalují i v bazénu a pevné tělo je důkazem.

Spalujte kalorie beach volejbalem

Kalorie

720 kalorií za hodinu.

Výhody

Plážový volejbal a pobíhání v písku vám dá pořádně zabrat a navíc se báječně pobavíte. Při rekreačním beach volejbalu lze hrát ve třech i čtyřech na každé straně. Beach volejbalem zaměstnáte svalové skupiny celého těla. Posílíte šlachy, vazy kloubů a svaly. Pískový podklad chrání meziobratlové destičky, protože tlumí vsechny dopady.

Mýtus

Myslíte si, že beach volejbal lze hrát jen na dovolené u moře? I u nás existuje dostatech beach kurtů, kde si můžete v létě zahrát.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies