Snowboarding

Snowboarding patří do kategorie zimních a poměrně mladých sportů. Je poměrně mladý,ale rychle se rozšiřující. Snowboarding je o kontaktu člověka s přírodou. Navíc se dozvíte, kolik spálíte při zimních sportech kalorií.

Vázání na snowboardu

Počátky snowboardingu můžeme přiřaditke konci šedesátých let. Parta amerických mládenců se rozhodla vytvořit surf, se kterým by mohli jezdit na sněhu. Ale buďme upřímní, tomu dnešnímu se vůbec nepodobal. Dalo by se to označit jako malé prkno bez vázání. Obrat snowboardingu přišel v polovině sedmdesátých let. Prkno se zúžilo, byla na něj přidána skluznice a konečně se dočkalo kovových hran, díky kterým bylo o poznání lépe ovladatelnější. Snowboarding začínal být známější a známější a postupem času i hodně oblíbený.

O co vlastně jde?

Snowboarding je sport, který je velmi podobný lyžování. S tím rozdílem, že se jezdí na takové jedné velké lyži, které se říká prkno. Nohy jsou na něm připevněny pomocí vázání kolmo ke směru jízdy. I když jde o docela mladý sport, tak snowbording patří k těm, které se rozšiřují nejrychleji na světe. A jestli se bude počet snowboardistů vyvíjet takovým tempem jako doteď, je možné, že se vyrovná počtu lyžařů.

Výbava

Důležitá je také výbava snowboardistů, do které patří vázání, boty, kalhoty, bunda, rukavice a neměla by chybět pokrývka hlavy. Také nezapomeňme na chrániče, ale to už je věc každého z nás.

Boty

Příliš se neliší od klasických zimní bot. Jsou vyráběny z gumy, kůže nebo speciální látky, která je vodou nepropustná.

Vázání

Je pro jízdu důležitější než používání i těch nejlepších bot. Přece nikdo z nás nechce, aby se při prvním pádu přetrhl pásek. Vázání se dělí se na dva druhy: kovová a plastová.

Rukavice

U rukavic je důležité, aby nepromokaly a abychom se v nich příliš nepotili. Existuje jich více druhů. Od palčáků vyráběných z kůže, po prstové rukavice ze speciálních nepromokavých látek.

Kalhoty, bunda

Tady je velmi důležitá nepromokavost a odvětrání. U kalhot je potom výhodné mít vystuženou zadní část a také kolena.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies