Smíchem ke zdraví

Nejen že je smích sluncem pro duši, ale prospívá i našemu srdci a sexuálnímu apetytu.
Smějící se dívka
Chodíte do práce s hlavou sklopenou a vaše koutky úst směřují radikálně k zemi? Pak nejen že vás může okolí považovat za člověka přísného a odměřeného, ale také o moc ochuzujete své zdraví.

Proč smích prospívá našemu zdraví

Smích jako relaxace

Při smíchu se vaše tělo zcela uvolní, chvění bránice posiluje břicho a zádové svaly se naopak povolí. Minutou intenzivního smíchu ze sebe setřesete únavu i strnulost. Posilujete také obličejové svaly, takže je smích i výbornou zbraní proti vráskám -a zde stačí i pouhé usmívání se.

Smích pro posílení imunity

Veselé naladění aktivuje v organismu protilátku zvanou imuglobin, který má významný podíl na stavu vaší imunity.

Smích jako likvidátor stresu

Smích znemožňuje tvorbu stresových hormonů a vyměňuje černé brýle za růžové. Až se vám příště něco nepovede, nebořte hlavu do písku, ale od srdce se tomu zasmějte!

Smích pro zvýšení sexuálního apetytu

Při smíchu se uvolňují hormony adrenalin a nonadrenalin, které se podílí i na sexuálním vzrušení. Protože také navozuje pocit štěstí a odhání stres, vytváří ideální podmínky pro milostné hrátky. A to není vše! Díky smíchu se mnohem více prokrví vaše tkáně, takže budete ke smyslovým podnětům citlivější.

Smích jako posilovač srdce

Vědci zjistili, že častěji smějící se lidé jsou mnohem méně náchylní k infarktům a srdečním onemocněním. Smích snižujete krevní tlak, ale přináší také úlevu při migréně a bolestech páteře.
Jogíni dokonce věří, že minuta smíchu vám prodlouží život o hodinu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies