Školní lyžařské výcviky

Téměř každý školák chce jet alespoň jednou na „lyžák”. Důvody, proč se jim dostane od rodičů odmítnutí, jsou většinou finanční. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra však nyní na lyžařské výcviky dětí pořádané školami přispívá!

Lyžaři stojící na zasněženém kopci

Školní lyžařské výcviky - sport a zábava

Lyžařské výcviky pořádá většina základních i středních škol, některé dokonce půjčují i vlastní lyže. První lyžařské výcviky obvykle probíhají v sedmé třídě na základní škole, na středních školách pak v prvním ročníku.

 

Nemáte-li vlastní lyže a nechcete-li do nich ani investovat, půjčení lyží (včetně nastavení a seřízení bezpečnostního vázání) zajistí sama škola. Na lyžařském výcviku se vaše dítě může naučit nejen základům sjezdového lyžování, ale i snowboardingu a jiným zimním sportům.

Kolik lyžařský výcvik stojí?

Cena lyžařského výcviku se pohybuje okolo 300 Kč na jeden den (v ceně by měla být zahrnuta doprava, ubytování i strava) a délka pobytu obvykle činí sedm dní. K tomu je třeba připočíst minimálně 1 000 Kč na hrazení vleků a nějaké kapesné.

 

Zdá se vám celková částka příliš vysoká? Nezoufejte a nechejte si na lyžařský výcvik přispět Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra. ZPMV ČR přispívá svým klientům na lyžařské výcviky dětí pořádané školami až do výše 500 Kč. 

Lyžařský výcvik - nutné vybavení

Výzbroj a výstroj

Sjezdové lyže včetně odpovídajících bot a holí, brýle na sjezd. Lyže musí být náležitě označeny a vybaveny systémem proti samovolnému pohybu (tzv. brzdičky, popř. jistící popruhy).

Doporučené oblečení

Bundy (1 silná, 1 tenká), 2x rukavice, šála, 2x čepice, lyžařské kalhoty (tzv. oteplovačky), svetr (1 silnější, 1 tenčí), zimní obuv, pláštěnka, přezůvky, 2x punčocháče, 2x nátělník, 2x teplé ponožky, náhradní spodní prádlo, košile a bavlněná trička, oděv do chaty, pyžamo.

Doplňky a doklady

Nezapomeňte dítěti přibalit krém na opalování, náplasti a běžecký vosk v případě běžeckých lyží. Nutný je také platný studentský průkaz a průkaz zdravotní pojišťovny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies