Škola v přírodě – škola hrou

Škola v přírodě, to je lepší varianta školní docházky. Pro děti je totiž kromě výuky připraven bohatý zábavný program. Rodiče, kterým činí financování školy v přírodě potíže, si mohou požádat o příspěvek u Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.

Děti sedící v lavicích

Co je škola v přírodě

Školou v přírodě je myšlen pobyt školáků v prostředí přírody s pravidelnou výukou (stejně jako ve škole) a bohatým zábavným programem. Děti bydlí obvykle v penzionu nebo chatkách uprostřed přírody, kterou pod dohledem učitelů využívají ke sportovním hrám, výletům a naučným procházkám. Za špatného počasí mohou využít možností penzionu (TV, stolní tenis, diskotéky aj.). Škola v přírodě je určena pro žáky základních škol v době školní docházky.

Ubytování

Děti jsou ubytovány v pokojích po dvou až šesti, v závislosti na počtu lůžek v pokoji. Dívky a chlapci jsou pochopitelně odděleni.

Stravování

Penziony obvykle nabízí plnou penzi v podobě tří až pěti jídel denně včetně celodenního pitného režimu. Stravování probíhá samoobslužnou formou v jídelních prostorách. V případě potravinové alergie dítěte je mu samozřejmě poskytnut zvláštní stravovací režim (např. bezlepková dieta). Personál obvykle zajišťuje také balíčky na túry, svačiny na zpáteční cestu domů apod.

Program

Součástí programu školy v přírodě jsou výlety do nejbližšího okolí, návštěvy různých kulturních či sportovních zařízení (aquapark, muzeum, divadlo apod.), v zimě je možné také využití případných běžkařských tratí nebo lyžařských sjezdovek. Některé základní školy dokonce jezdí na školy v přírodě do zahraničí, např. do italského letoviska Bibione nebo přímořských oblastí Chorvatska.

Příspěvky zdravotních pojišťoven na školu v přírodě

Jednou z pojišťoven, která poskytuje příspěvek na pobyty dětí ve škole v přírodě je V rámci programu rozšířené péče přispívá na tyto pobyty dětem od 3 až do 18 let. Jsou-li oba rodiče klienty pojišťovny, může výše příspěvku dosáhnout až 500 Kč. Příspěvek ZPMV je vyplácen maximálně jednou ročně a poskytován také na lyžařské výcviky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies