Ski Dubaj - lyžování po celý rok!

Nevíte co s penězi a nejraději byste strávili dovolenou u moře i na sněhu zároveň? V dnešní době je možné vše! Ve Spojených arabských emirátech můžete lyžovat i v létě.

Lidé sjíždějí zasněžený kopec

Sníh v Dubaji? Ano!

Ski Dubaj. Tak se jmenuje největší lyžařská hala světa. Je velká jako tři fotbalová hřiště a pokrývá ji více než šest tisíc tun umělého sněhu! Aby sněhová nadílka vydržela co nejdéle, teplota je udržována lehce pod nulou. Hala se tak stává atraktivitou nejen pro zahraniční turisty, ale i pro místní, kteří mají možnost spatřit – mnohdy poprvé v životě - sníh.

Jak se lyžuje v hale Ski Dubaj

Ski Dubaj ale není úchvatná jen svou velikostí. Najdete v ní kromě vleku také čtyřsedačkovou lanovku, pět různě obtížných sjezdovek, přičemž nejdelší měří 400 m a nejvyšší je 85metrová. Pro začátečníky je k dispozici lyžařská škola, pro ty, kterým chybí vybavení, je zde i půjčovna – půjčovné je přitom v ceně skipasu, který stojí v přepočtu 1 300 Kč na celý den. Freestyloví lyžaři jistě ocení U-rampy.

Mall of the Emirates – největší nákupní centrum v Dubaji

Pokud se rozhodnete lyžování v Dubaji vyzkoušet, ptejte se na nákupní komplex Mall of the Emirates, jehož je lyžařská hala Ski Dubaj součástí. Mall of the Emirates je zároveň největším nákupním centrem ve městě.

Lyžování i zábava

Nejste příznivci lyžování, ale láká vás se do Mall of the Emirates podívat? Nezoufejte. Hala pojme až 1500 návštěvníků a na své si rozhodně přijdou i „nelyžaři“. Součástí komplexu je totiž i tři tisíce metrů čtverečních velký Snow Park – zábavná zóna se sněhovou jeskyní, obrovským množstvím iglů, ledových soch, klouzaček a prolézaček.

Užijte si Dubaj naplno!

Dubaj, nejbohatší město na světě, samozřejmě nabízí i mnohem více než jen lyžování pod střechou nákupního centra. Doporučujeme nachytat bronz na několik kilometrů dlouhém mořském pobřeží Dubai Creek, zajet k nejluxusnějšímu hotelu světa připomínající svým vzledem plachetnici – slavný Burj al-Arab, projít si luxusní obchodní čtvrť Gold Souk, úchvatný pouštní park Sharjah Desert Park, pobřežní bulvár Corniche a umělé ostrovy nedaleko Dubaje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies