Silvestr ve slunné Africe

Také nemáte rádi chmurné zimní dny a vaše představa ideálního Silvestra je jiná, než ta co vidíte, když se rozhlédnete z okna? Rádi byste vycestovali někam za teplem? Máme pro vás tip – zajeďte navštívit Afriku.
Smějící se africké dítě

Něco málo o druhém největším světadílu - Africe

Afrika je druhým největším kontinentem. Největším ostrovem je Madagaskar (587 00 km2). Ostatní ostrovy jsou malé. Pevninskými ostrovy jsou Zanzibar, Pemba, Mafia a souostroví Sokotra. Ostatní ostrovy náležející k Africe jsou oceánské. V Indickém oceánu leží - Komory, Amiranty, Seychely, Maskarény. V Atlantském oceánu leží Kanárské a Kapverdské ostrovy, Madeira, Annobón, Sao Tomé, Príncipe, Fernando Poó, Ascension a Svatá Helena.

Podnebí v Africe

V Africe jsou klimatické podmínky a vegetační poměry závislé především na zeměpisné poloze. Převážná část leží v tropickém pásu, jen jižní a severní pobřeží leží v pásu subtropickém. Rozložení Afriky po obou stranách rovníku vytváří zrcadlově se opakující šířková pásma podnebí, půd a vegetace. V tropickém pásu v oblasti rovníku se nacházejí celoroční vlhké a horké podnebí vnitřních tropů. Charakteristické jsou minimální denní i sezónní teplotní výkyvy a srážky, které se ve formě prudkých lijáků pravidelně denně opakují. Vegetaci v této části tropické oblasti tvoří deštné pralesy, které pokrývají pobřeží Guinejského zálivu a celou Konžskou pánev. Na sever a na jih od rovníkové oblasti se vytváří podnebí vnějších tropů s obdobím dešťů a sucha.

Při cestě do Afriky nezapomeňte navštívit Kilimandžáro

Tato mohutná sopka s nápadným sněhem pokrytým vrcholkem se zdvihá z polopouští severní Tanzanie. Se svými 5899 m je to nejvyšší hora v Africe a lze jí vidět ze vzdálenosti mnoha kilometrů přes dlouhé roviny a pláně Keni a Tanzanie.

Oslavte konec roku v Africe

Chtěli byste originálně oslavit konec letošního roku? Pokud ano, zajeďte si do Afriky. V Africe můžete oslavit konec letošního roku pěkně v „teplíčku“ a společnost Vám mohou dělat například sloni a nebo žirafy.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies