Seychely pro labužníky

Stovky nádherných ostrovů a atolů, roztroušených po modrozelených vodách Indického oceánu, křídově bílé pláže, korálové útesy, neodolatelná příroda. To jsou Seychely. Republika, která se chlubí více než sedmdesáti plážemi. Místo pro labužníky.
Kameny v moři s osvětlenou pláží
Rajská příroda, sytě modré moře. Místo, které si vybírají ti nejhýčkanější.

Seychely – informace

hlavní město: Victoria na ostrově Mahé
nejdůležitější ostrovy: Mahé a Praslin
počet obyvatel: 70.000 časový
posun času: + 3 hodiny
jazyky: kreolština, francouzština, angličtina
měna: 1 seychelská rupie ( 1 SR = 5,30 Kč)
podnebí: horko po celý rok (teploty mezi 24°C - 32°C)

Seychelské ostrovy

Kromě hlavních ostrovů (Mahé, Praslin) jsou zde desítky maličkých ostrovů a bezejmenných skalisek, rozhozených ve vlnách Indického oceánu. Větší ostrovy jsou žulové, ostatní převážně korálového původu.

Ostrov Mahé

Je hlavním a největším ostrovem. Žije na něm 90% ze všech obyvatel Seychel. Na Mahé najdeme hlavní město Victoria s vládou a správou, stejně jako mezinárodní letiště, přístavy apod. Na Mahé, kde jsou největší hotely a většina turistů, se také koná většina kulturních akcí a slavností. Tento ostrov prostě určuje puls Seychel. Nachází se zde nejvyšší hora Seychel Morne Seychellois s nadmořskou výškou 905 m.

La Digue

Ostrov s neuvěřitelnými bílými písečnými plážemi a granátovými útesy. Tou nej pláží je pláž Grondos, která se nachází na La Digue a je skutečně nádherná. Život na tomto ostrově je velmi klidný a bezstarostný. Žije zde pouze 2000 obyvatel, všude se dostanete v klidu pěšky. La Digue je označován za nejkrásnější ostrov z celého souostroví. Nachází se zde také prezidentská vila, která se používá pro vládní účely, takže se může stát, že se při procházce potkáte právě s panem prezidentem.

Seychely – hlavní město Victoria

Victoria je jendím z nejmenších hlavních měst na světě. Rozhodně ale patří těm nejrozkošnějším. Je prakticky jediným městem na ostrovech, má asi 29.000 obyvatel. Na západě je ohraničeno horským masivem Tři bratři. Pestrými nátěry, okenice a střechy z vlnitého plechu vytváří dokonalou představu tropického maloměsta. Symbolem Victorie je Clock Tower, která je několikanásobně zmenšenou kopií londýnského Big Benu.

Seychely – flóra a fauna

Nejznámější z rostlinné říše je podivuhodný Coco de Mer, obrovský kokosový ořech, rodící se na kokosové palmě pouze na jediném místě - v tropické džungli na ostrově Praslin. Ornitologové mohou najít na ostrovech vzácné druhy z ptačí říše, vyskytující se pouze zde.

Seychely – ráj na zemi

Seychely jsou jedním z nejlákavějších turistických cílů. Pohádkově krásné písečné pláže s tropickými palmami, průzračná voda, odrážející azurové nebe, krásné teplé počasí, ráj milovníků léta. Známá a vyhledávaná lokalita leží v tropickém pásu Indického oceánu nedaleko Madagaskaru. Pokud si hodláte dopřát pohádkovou, zároveň luxusní dovolenou, Seychely jsou úžasnou variantou. Ocitnete se v novém světě. V ráji, o kterém jste neměli ani tušení.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies