Sexy líčení pro ženy v každém věku

Není problém vypadat dobře ve dvaceti ani ve čtyřiceti. Jen nám každodenní péče o pleť a líčení zabere více času. Jaké triky použít, abychom vypadaly stále svěže a přitažlivě?

Žena hledící na sebe do zrcadla

Rychlé líčení

Jste-li zastánkyní rychlého a nenápadného líčení, zkuste tento tip: Na pleť naneste make-up nebo pudr, pokud nestíháte, zamaskujeme alespoň kruhy pod očima a pupínky korektorem. Základem je nalíčení horních a dolních řas, stačí jedna vrstva řasenky. Tečkou za rychlým líčením je lesk na rty, pleť můžete oživit i tvářenkou.

Perfektní make-up za necelou čtvrhodinu

Chcete-li si s líčením více „pohrát“, můžete postupovat podle tohoto návodu: Jako vždy se začíná nanesením make-upu. V případě kruhů pod očima a pupínků se ani tady použití korektoru nevyhnete. Pak přijdou na řadu oči: Na celé horní víčko naneste světlejší oční stín. Tmavším odstínem vymalujte vnější koutek oka. Nad horními řasami nakreslete tužkou nebo štětečkem linku – užší u vnitřního koutku, širší u vnějšího. Také spodní víčko obtáhněte tužkou na oči, linku rozmažte prsty nebo štětečkem. Zbývá zvýraznit řasy dvěma vrstvami černé nebo tmavohnědé řasenky. Líčení završíme nanesením tvářenky na lícní kosti a vhodnou rtěnkou, kterou na závěr můžeme přejet bezbarvým leskem na rty.

Líčení, které si chceme užít

Nemusíte-li se dívat na hodinky, můžete zkusit víc experimentovat. Základem bude opět make-up, korektor, případně pudr. Při líčení očí můžete vyzkoušet až čtyři odstíny barev. Pokračujte očními linkami na horním a spodním víčku a dodejte oku výraz a hloubku dvěma vrstvami řasenky. V případě potřeby dokreslete a vytvarujte obočí. Na lícní kosti naneste vhodný odstín tvářenky. Rty obtáhněte konturovací tužkou, vybarvěte rtěnkou a přejeďte bezbarvým leskem na rty.

Tipy a triky pro každý věk

Oči

Hluboko posazené oči

Budete potřebovat tři odstíny stínů: nejsvětlejší naneste pod obočí, střední do vnitřního koutku víčka a nejtmavší do vnější části víčka (začněte v místě, kde vám začíná duhovka) a lehce i na spodní víčko. Stíny rozmažte prsty a namalujte linku na vnější polovinu spodního i dolního víčka.

Oči daleko od sebe

Chcete-li je přiblížit k sobě, aplikujte tmavší stíny na vnitřní stranu horních víček a rozmažte je směrem k nosu. Do vnějšího koutku naneste světlejší odstín. U vnitřního koutku oka nakreslete tmavší a silnější linku.

Oči blízko u sebe

Oddálíte je zvýrazněním vnitřního koutku oka světlou linkou. Na horní víčko štětečkem naneste světlý perleťový oční stín. Tohle líčení oči zároveň i rozjasní.

Malé oči

Potřebujete zvýraznit bělmo. Nakreslete jemnou linku na horní víčko. Na dolní víčko použijte velmi světlou linku, která váš pohled rozzáří. Natočte řasy kleštičkami, zvýrazněte je řasenkou a až řasy zaschnou, rozčešte je kartáčkem.

Obočí

Plnější obočí působí mladistvějším dojmem. Je-li řidší, dokreslete ho tužkou na obočí, která by měla být ve stejném odstínu jako obočí, ne tmavší. Místo tužky lze použít oční stíny, výsledný efekt bude trvalejší.

Rty

Jak docílit plných rtů

Štětečkem naneste rtěnku a rty obkreslete konturovací tužkou ve stejném odstínu. Zaměřte se hlavně na zvýraznění středu horního a dolního rtu. Do středu dolního rtu naneste trochu lesku, dá se nahradit i dotykem světlých perleťových očních stínů.

Jak zúžit rty

Rty zamaskujte „doztracena“ make-upem nebo krycí tyčinkou a pak je přepudrujte. Obkreslete je po vnitřní straně jejich okrajů konturovací tužkou v odstínu rtů. Posledním krokem je nanesení rtěnky štětečkem.

Modelace obličeje

Platí, že tmavá barva zužuje, světlá naopak zvýrazňuje. Chceme-li vymodelovat obličej, připravíme si dva odstíny make-upu. Tmavším líčíme to, co chceme potlačit – příliš široký nebo dlouhý nos (tmavě nalíčíme křídla nosu nebo jeho špičku), plné tváře, široké čelo apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies