Šetření je v plném proudu!!!

Pro nikoho z nás není moc dobré podléhat nevalným prognozám o finanční situaci státní pokladny. Raději buďte aktivní a myslete na to, kde a jak jde bez velkého odříkání ušetřit. S vysokými cenami nám nezbývá, než se smířit, beztak už to levnější nikdy nebude.

Mince z rozbitého prasátka

Volbu elektrospotřebičků s nejvýhodnější energetickou třídou už jsme probírali několikrát, pojďme se tedy podívat na jiné šetřící triky.

Stand-by žere peníze

Jde o televizory a počítače, kradou zbytečně peníze, i když jsou vypnuté. Nebuďte líní a místo vypnutí dálkovým ovladačem vstaňte a vypněte televizi úplně. V režimu stand-by vás televize a počítač připraví o několik tisíc korun ročně. Co koupit kabely masterslave? S ním, se s vypnutím počítače vypne úplně i monitor. Jinou možností je prodlužovací kabel s vypínačem.

Výměna jističů

Dost peněz ušetříte výměnou silnějšího jističe za jistič slabší, protože jste přešli z přímotopů na plynové vytápění. Pokud máte zbytečně silný jistič, může to znamenat příliš mnoho vyhozených peněz za rok.

Kupujte dražší výrobky

Asi se vám to teď zdá jako pěkný paradox, ale i tohle udrží penízky v peněžence. Pokud nevíte, jak se šetřením začít, tak to zkuste. Popřemýšlejte třeba nad práškem na praní nebo prostředkem na mytí nádobí. S kavlitním pracím práškem ušetříte. Za prášek možná zaplatíte o několik desítek korun více, ale prádlo bude čisté, i když budete prát při nižších teplotách. Také dávka prášku bude stačit menší. Stejně to funguje i s kvalitním mycím prostředkem.

Nekupujte zbytečné věci

Máte zašlé zlato, spálenou žehličku či jiný podobný problém. Není hned nutné kupovat speciální a tedy i drahé výrobky pro čištění, určitě si poradíte s tím, co máte doma. Přípálenou žehličku napraví nahrubo mletá sůl. Stačí žehličkou po soli párkrát přežehlit a žehlička je jako nová.

Se zlatými šperky, které ztratily svůj leskt si poradí obyčejný cigaretový popel nebo kypřící prášek do pečiva. Zlato třete v popelu nebo v prášku, pak jej opláchněte vlažnou vodou a nakonec vyleštěte flanelem.

Udělejte si finanční rezervu

Žádné peníze bokem nemáte? To je chyba, člověk nikdy neví, co se může stát a v mnoha případech se odložené peníze vyplatí. Chcete si rezervu vytvořit? Není v otm žádný problém. Vyberte si banku a zřiďte si spořící účet, pak stačí trvalým příkazem měsíčně posílat určitou částku na spořící účet. S částkou začínejte opatrně, třeba po pár měsících zjistíte, že zvládnete odkládat i více. Snažte se účet nepoužívat, peníze vyberte, když je to opravdu nutné nebo jste dosáhli částky, kterou jste potřebovali.

Co poradit ještě závěrem? Zkoušejte o ceně smlouvat, podaří se to zejména, když zboží není tak úplně bez chyby. V takovém případě se prodejci na slevě rádi domluví. Pro dámy je tady ještě tip na parfémy. Rozhodně déle vydrží parfém s rozprašovačem. Nanesete ho přesně tam, kde chcete a tím pádem parfém déle vydrží.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies