Salátová okurka a její další využití

Salátová okurka v sobě skrývá více než si myslíte. Milujete svěží a šťavnatý okurkový salát? Poradíme vám i její zajímavější využití. 

Salátová okurka a její další využití

 

Dokáže perfektně vyčistit nerez.

 

Okurka vám pomůže i s domácností. Jestliže neustále čistíte vodovodní baterie, umyvadlo či nerezové plochy a ohromující výsledek se ne a ne dostavit, existuje snadné řešení. Okurku pokrájejte na plátky a přetřete s ní povrch, jenž chcete dokonale vyleštit. Jakmile okurku necháte chvíli působit, přetřete povrch ubrouskem a uvidíte, že okurka nezanechala žádné šmouhy. A navíc, co je nejdůležitější, nemusíte čistit přípravky, jež jsou plné chemie.

 

Máte kocovinu nebo vás bolí hlava? Pomůže vám s tím okurka.

 

Někteří kocovinu v životě neměli, protože se vyhýbají alkoholu či ho konzumují v omezené míře a pouze občas, a jiní se s ní potýkají poměrně často. Kocoviny se zbavíte obyčejnou okurkou. Nevěříte? Než půjdete spát, snězte několik plátků okurky a ráno se, díky elektrolytům a vitamínu B, probudíte svěží.

 

Díky okurce bude váš dech svěžejší.

 

Okurkou se můžete zbavit i bakterií, které způsobují nepříjemný zápach z úst. Když nemáte po ruce žvýkačku, úplně postačí jediný plátek okurky. Ten si jazykem přilepíte na horní patro, mírně na něj tlačte jazykem a nechte působit asi minutu. Pak ji ale nepolykejte, raději ji vyhoďte.

 

Používá s i jako leštěnka na boty.

 

Tento experiment za to určitě stojí. Okurkou boty získají nejen nádherný lesk, ale schopnost odpuzovat vodu. Okurka totiž funguje jako impregnace. Ukrojte si silnější plátek, ale odstraňte všechna semínka. Pak s ním přejíždějte přes botu a nakonec botu otřete ubrouskem či kapesníčkem. Musíme vás ale upozornit, že pokud jsou vaše boty pórovitější, dosáhnete jejich lesku mnohem hůře.

 

Známe fantastický trik, který vám pomůže s věčným problémem zamlžených zrcadel v koupelně.

 

Už nikdy nebudete muset čekat, až se vám odmlží zrcadlo po sprchování či koupání. Jednoduše potřete okraje zrcadla plátkem okurky a zamlžování již nehrozí. Má to i další výhodu. Získáte tím i osvěžující okurkové aroma.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies