Rodiče, máte doma bezpečno?

Máte bezpečný domov pro vaše dítě? Provedli jste dostatečná opatření, aby se vaše dítě doma nezranilo? Nejzrádnějším místem je kuchyně a koupelna. Záslepky do zásuvek a kryty rohů jsou základem.
Plameny šlehající z pánve na sporáku

Bezpečný domov pro vaše děti

Bezpečnost obývacího pokoje

Obývací pokoj má své specifické nástrahy. Dítě si často hraje na zemi, proto byste měli dávat pozor na veškeré dráty od televize, dvd i telefonu (dítě vše rádo poznává a může do drátu začít třeba i kousat).
V obývacím pokoji opatřete všechny zásuvky záslepkami a použijte chrániče na rohy stolů či obývací stěnu (krytky použijte téměř kdekoliv).
Při návštěvách dejte pozor na horké nápoje umístěné na stole, hlídejte zapálené svíčky. Pokud máte zvlášť hbité dítě, umístěte vše, co se dá rozbít, do vyšších míst.

Bezpečná kuchyně

Kuchyně je nejnebezpečnějším místem v celém domě či bytě. Jen se zamyslete, co všechno se může dítěti právě v kuchyni stát. Opaření, popálení, ostré nože apod.
Pořiďte si domů spoustu zlepšováků a ochraňte své dítě před nebezpečím. Existují ohrádky na sporák, záslepky do zásuvek, kryty rohů. Pamatujte i na rukojetě pánví a hrnců (nesmí přečnívat směrem ven, dítě cokoliv snadno zachytí a převrátí).
Nemějte v dosahu dětí položené nože, vidličky a ostré kuchyňské náčiní. Dávejte pozor na vařící obsah hrnců, talířů. Dítě by mělo mít přístup do kuchyně pouze ve vaší přítomnosti.

Nebezpečí koupelny

V koupelně dbejte na kulmy, fény, holící strojky, žehličky apod. Pozor dejte na vše ostré - žiletky, ostré pilníčky. Prací prášky, čistící prostředky a vše tekuté a nebezpečné odstraňte ze spodních poliček a umístěte na bezpečné místo.

Nebezpečí úrazu hrozí dětem téměř všude. Domov je místo, kde tráví nejvíce času, proto promyslete všechna zákoutí a včas se poraněním braňte. Ušetříte sebe i dítě pláče a bolesti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies