Rizika těhotenství v pozdním věku

Těhotenství v pozdním věku s sebou přináší určitá rizika. Jestliže se chystáte porodit dítě ve vyšším věku, měla byste se nejprve zamyslet nad všemi možnými komplikacemi, které mohou nastat. Které to jsou?
Těhotenské břicho

Těhotenství ve vyšším věku

Dnešní doba přináší nový trend, kterým je těhotenství ve vyšším věku, než by mělo být. Ženy se často nejprve zaměří na vybudování kariéry nebo studiu a teprve následně se chystají otěhotnět. Na jednu stranu je to přínosné pro psychickou stránku ženy – těhotenství později znamená větší zodpovědnost, vyrovnanost a připravenost. Oproti tomu nastávají určitá rizika, která žena podstupuje. Která to jsou?

Do kolika let mít miminko?

U každé ženy je tato skutečnost individuální. Obecně ale platí, že rizika spojená s těhotenstvím se mnohem častěji vyskytují u žen, které dosáhly věku víc než 30 let.

Jaká jsou rizika u dětí starších matek?

Čím je matka starší, tím větší rizika v těhotenství nastávají. Jak pro matku, tak pro dítě. Vše se ale dá včas podchytit díky pravidelným lékařským prohlídkám v těhotenství. Starší matky mnohdy snášejí těhotenství hůře, avšak není to pravidlem. Důležité je také to, jestli se jedná o matčino první nebo v pořadí už několikáté dítě. U dětí starších matek se mohou objevit nejčastěji poruchy dýchání, nízká porodní váha, žloutenka a podobně.

Vrozené vady – Downův syndrom

U žen ve věku nad pětatřicet let existuje větší riziko, že dítě může mít downův syndrom. Ten je pro každou matku noční můrou. Downův syndrom je vrozená chromozomální vada s důsledky na celý život. Dá se zjistit odběrem plodové vody, který přesně stanoví možnost postižení dítěte downovým syndromem. Přestože je riziko podle statistik vyšší, než by být mělo, stále to není důvod k obavám. Mnohým mladým rodičkám je vypočítáno velké riziko downova syndromu a dítě se narodí naprosto zdravé.

Rodiče a děti

Cestování s dětmi

Vyhrajte vstupenky na super koncert Ewy Farne! - soutěž v malování

Už máte bezpečnostní zásuvky?

Když venku prší - tipy na domácí hry

Zdravý jídelníček v průběhu těhotenství

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies