Rizika salonů

Chtěli jste se nechat zkrášlit v některém z kosmetických salonů a místo toho odcházíte s tváří posetou puchýřky? Pak se někde musela stát chyba. Přečtěte si, jak se podobným nepříjemnostem pro příště vyhnout.
Nalakované nehty na ruce

Kosmetický salon

Odbornost kosmetičky

Pokud má kosmetička malou odbornost, můžete po kosmetickém zákroku odejít ne se svěží pletí, ale s tváři zarudlou až za ušima. Kosmetička by něměla používat agresivní peelingy, máte-li citlivou pleť. A v žádném případě by neměla mávnout rukou, že to je normální. Pokud pozorujete, že nezachází nikterak odborně ani s laserem nebo s jiným odborným nářadím, ošetření raději odmítněte.

Nepříjemnostem můžete předejít tak, že první, co uděláte, až vejdete do kosmetického salonu, bude omrknutí diplomu nebo certifikátu z odborných školení. Většinou visí zarámované na stěně.

Depilace - převařený vosk

Chystáte-li se na depilaci, udělejte si pro jistotu malý test. Malé množství vosku naneste na ruku. Musí být teplý, ne vařící! Pokud je přepálený, požádejte o jeho zchlazení. Chcete přece odejít z dokonale hladkými nožkami, ne s popáleninami.

Manikúra, pedikúra, solária

Čistota prostředí

Prostředí i veškeré nástroje musí být čisté. Postříkání nástroje dezinfekčním sprejem před jeho použitím nestačí! Manikérka jej musí vyčistit také horkým vzduchem. U pedikéra můžete požádat, aby vaničku na koupel vydezinfikoval před vámi. Pozor na případné ranky. Mohou být pozdějším útočištěm pro bakterie a plísně.

Totéž platí pro solária. Pokud v nich převládá prach a nečistoty, vyberte si raději sterilnější prostředí. Vyhnete se tak případným infekcím.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies