Relaxační koupel - nechte se hýčkat

Každý si po těžkém pracovním dni zaslouží nějakou tu péči navíc. Připravte si uklidňující koupel a uvidíte, že v horké koupeli s vonnými olejíčky a jemnou pěnou vaše starosti odplují někam v dál.

Relaxační koupel - nechte se hýčkat

 

Stres a neustálý shon, jaký v dnešní době zažívá spousta lidí (ne-li všichni), nikomu z dlouhodobého hlediska neprospívá. Přísady do koupele mají nejen omamnou vůni, ale i zázračné léčivé účinky. Můžete je libovolně kombinovat, takže si každá z nás může připravit lázeň dle momentální nálady, ale i podle zdravotních problémů, kterých se chceme zbavit.

 

Avšak v případě, že si nejste jistá, jaké kombinace jsou pro nás vhodné, tak v obchodech seženete již namíchané směsi i s popiskem, pro jakou koupel jsou vlastně ideální. Takových přísad je spousta - meduňka, solfatan, růžové dřevo, mořská sůl, máta, olej z lučních květů a další. Tady vám přiblížíme ty nejčastější přísady, které se těší velké oblibě.

 

  • Aloe vera - Využívá se k regeneraci a hydrataci pokožky. Dokáže však i zmírnit bolest při poranění kůže a urychluje hojení ran. Perfektně působí proti zánětům a také pomáhá zvýšit UV faktor pokožky.
  • Eukalyptový olej - Pomáhá při nachlazení a potížích s dýcháním. Zvyšuje také odolnost vůči běžným infekčním chorobám. Zlepšuje koncentraci, ulevuje při revmatismu a artritidě, tlumí bolest a odstraňuje přirozenou únavu z přetažení.
  • Heřmánek - Kromě toho, že je protizánětlivým a dezinfekčním prostředkem, dokáže i hojit rány, zabraňuje tvorbě jizev a jelikož na pokožku působí spíše tak, že ji vysouší, musíte ho tedy kombinovat s tělovými olejíčky.
  • Jód - Používáme ho především pro jeho dezinfekční účinky, ale tak jako heřmánek, i jód vysouší pleť, takže ho musíte používat jen v kombinaci s tělovými oleji. Doporučuje se hlavně těm, kteří trpí chronickými, zánětlivými a degenerativními onemocněními kloubů a páteře. 
  • Kontryhel - Zmírňuje ženské problémy jako jsou menstruační bolesti a křeče, obtíže v přechodu, záněty, výtoky a mnohé další.
  • Levandule - Tato bylinka je ideální pro večerní koupel před spaním. Pomáhá uvolnit a harmonizovat mysl a posiluje nervovou soustavu. Měly by si ji dopřát především ti, kteří trpí poruchami spánku.
  • Australský čajovník - Olej z lístků čajovníku můžete znát i pod jiným názvem - Tea Tree Oil. Je to přírodní antiseptikum s dezinfekčními, protizánětlivými a protialergenními účinky.

 

Koupel, která zažene stres i problémy s nespavostí

 

Také pomáhá zmírnit bolesti hlavy a prospívá pokožce, kterou vyživuje a posiluje její přirozenou ochrannou bariéru. Napusťte si vanu teplou vodou, do které pak přidáte 3 lžíce kvalitního medu. Pak se pomalu ponořte do vody a užívejte si horkou medovou lázeň alespoň 20 minut.

 

Pokud vás trápí vyrážky či akné, můžete vyzkoušet zklidňující koupel z heřmánku

 

Heřmánek v sobě ukrývá dezinfekční účinky, pomáhá zmírnit napětí a zbavíte se stresu. Stačí hodit 2 velké hrsti sušených heřmánkových květů do vařící vody (cca 1 l). Květy nechte ve vodě louhovat minimálně 15 minut a pak i s květy nalijte odvar do vany s teplou vodou. Heřmánek akné vysuší a vyrážky příjemně zklidní, takže se zbavíte myšlenek na to neustálé svědění.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies