Ranní rozcvička s jógou

Už jste určitě někdy zaslechli tu otřepanou frázi, že ráno dělá den. Zkuste se každé ráno po probuzení rozcvičit těmito jednoduchými cviky a možná pak zjistíte, že vás pak nikdo a nic nedokáže vyvést z míry.

Ranní rozcvička s jógou

 

  • Vrksasana - pozice stromu

 

V této pozici posílíte stehna, svaly pánevního dna, chodidla, kotníky i lýtka. Také si krásně protáhnete třísla, ramenní a hrudní svaly. Pokud ji budete cvičit pravidelně, prospěje to i vaší páteři. Pomáhá ji totiž udržet rovnou. Zlepší se vám i rovnováha.

 

Pozice stromu se doporučuje především těm, které trápí ischias (zánět sedacího nervu) nebo mají ploché nohy. Lidé s bolestmi hlavy, mají nízký tlak a také ti, co trpí nespavostí, by tento cvik neměli provádět. A pokud máte vysoký tlak, neměli byste zvedat paže vzhůru.

 

Postavte se vzpříma, přesuňte váhu těla pouze na jedno chodidlo. Klenbu nohy tlačte k zemi, jednu nohu pokrčte v koleni a přitáhněte k hrudníku a vnitřní stranou chodidla se opřete o stehno druhé nohy. Pokud nohu nezvednete tak vysoko, můžete se zapřít o lýtko, ale nikdy nesmíte chodidlo opřít o koleno.

 

Prsty pokrčené nohy by měly směřovat dolů k zemi. Podsaďte pánev, spojte dlaně před hrudníkem a po chvíli je můžete natáhnout nahoru nad hlavu. Pořád udržujte rovnováhu. Zkuste vydržet co nejdéle - alespoň 5 minut.

 

  • Virabhadrasana - pozice válečníka

 

Pomáhá protáhnout nohy, ramena a hruď. Tuto pozici by neměli provádět lidé, kteří mají vysoký krevní tlak nebo problémy s klouby dolních končetin. Opět se postavte zpříma, paty mějte u sebe a pak vykročte pravou nohou směrem doprava, pokrčte ji v koleni a přeneste na ni váhu. Špička pravé nohy míří doprava a levá dopředu.

 

Břicho byste měli mít neustále zpevněné, ramena by měla být přesně nad boky a hlava musí být otočená doprava, jako byste se dívali za pravou rukou. Rozevřete ruce tak, aby jedna ruka směřovala s pokrčenou nohou dopředu a druhou nechte nataženou dozadu. Poté opakujte i na levou stranu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies