Rady pro pracující matky

Co když dítě náhle onemocnění a matka, která je zaměstnaná, nemá nikoho, kdo by se o něj postaral? Dostat z ničeho nic pod kontrolu dítě i práci, vyžaduje organizační talent. Aby se z maličkosti nestala katastrofa, je dobré udělat si jakýsi „nouzový plán“
Žena líbající své dítě

Nouzový plán

Pokuste se vytvořit nějaký seznam. Poptejte se svých přátel, známých nebo sousedů, jestli by Vám v této příšerné situaci neposkytli pomoc. Čím bude seznam pomocníků delší, tím lépe. Zeptejte se jich, kdy a za jakých podmínek by si našli čas a zaznamenejte si to. Pozor však na jednu věc: obracejte se na lidi, o kterých víte, že ho má Vaše dítě rádo.

Vzájemná pomoc

Už ve školce nebo škole byste měla navazovat kontakt s ostatními maminkami. Pokud jim někdy poskytnete pomoc Vy, určitě se najde příležitost, aby Vám ji vrátily. Můžete pořádat společné vození dětí do školy, kroužků apod.

Volejte včas

Jestliže se Vašemu dítěti udělá večer náhle nevolno, tak ihned zavolejte někoho z "nouzového seznamu". Aby byl na druhý den připravený a volný. Kdyby se situace změnila, pak dotyčného jednoduše odvoláte.

Buďte flexibilní

Počítat byste měli s tím, že minimálně 30% předpokládaných věcí se může změnit a přinést s sebou neočekávané situace. Kdyby se nic takového nestalo, najděte si chvilku i pro sebe.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies