Půst nebo drastická dieta?

Půst redukční dietě neprospívá. Vedlejším účinkem je spotřebovávání vody a svalové hmoty. Nikdy se nezbavíte více než dvou kilogramů tuku za týden. Chcete vědět jak se vaše tělo při půstu chová?

Ruka svírající červené jablko

Jak se vaše tělo chová při půstu

Tělo při půstu, což je pro tělo drastickou dietou, nespotřebovává tuky, ale vodu a svalovou hmotu. Více než dvou kilogramů tuku za týden se tělo nezbaví ani při úplné dietě téměř bez potravy. Tělo tak nebere zásoby z tuku na vašem těle, ale ze svalové hmoty (zmizí tak znatelná část vašich svalů).

Nebezpečí půstu a drastických diet

Půstem a drastickou dietou skončí vaše hubnutí v začarovaném kruhu.
Podle odborníků každé snížení přísunu energie ve stravě vede ke spotřebě bílkovinných zásob vašeho těla. Následkem půstu jsou až srdeční arytmie a nedomykavost chlopní, vedoucí někdy až k úmrtí. Pokud půst trvá více dní, může dojít k překyselení krve, mohou se objevit záchvaty dny.

Tělo si půst pamatuje

Organismus si každé hladovění "pamatuje". To je známý jojo efekt - člověk začne opět normálně jíst a tělo si automaticky začne vytvářet zásoby na horší časy (co kdyby jste jej chtěli zase trápit?).

Půst pod lékařským dohledem

Za lékařského dohledu nemusí být postění pro zdravého člověka nezbytně na škodu. Půst totiž přináší úlevu trávícímu ústrojí a po počáteční únavě se dostaví pocit euforie a lehkosti. Ztráta hmotnosti je přitom jen příjemným doprovodným jevem. Ale ani postění a odtučňovací kůry nemohou za několik dní odstranit všechny hříchy stravování po zbytek roku.

Vyhněte se půstu pokud:

  • jste těhotná
  • máte problémy s játry, srdcem či ledvinami
  • byla u vás objevena rakovina
  • jste diabetici
  • chcete trvale zhubnout více kilogramů

Místo půstu zdravé hubnutí s Hollywood Mineral Fit Slim®

Vyhněte se drastickým dietám a půstům a dodržujte klasickou redukční dietu se sníženým obsahem tuků a sacharidů. Zdravým hubnutím se rozumí ztráta cca 5 kg měsíčně. K tomu vám může pomoci zeštíhlující minerální kúra Hollywood Mineral Fit Slim, která tlumí pocit hladu i chuť na sladké.

Hubnutí s Hollywood Mineral Fit Slim® pomáhá zajistit

  • Zdravé hubnutí do 5 kg měsíčně
  • Snížení pocitu hladu
  • Komplex důležitých látek podporujících hubnutí
  • Možnost dlouhodobého užívání

CHARAKTERISTIKA Hollywood Mineral Fit Slim®

Tekutý koncentrát z látek přírodního původu, rostlinných výtažků, minerálních a stopových prvků, který příznivě podporuje metabolismus při detoxikaci a při hubnutí. Má charakteristicky slanou chuť a vůni moře, která je způsobená minerály s naprostou absencí cukru nebo umělých sladidel. Hollywood Mineral Fit Slim®, je určen pro osoby s nadváhou a s potřebou očisty organizmu. Hollywood Mineral Fit Slim® je velmi dobře snášen a je vhodný i pro diabetiky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies