Průhonice - oáza klidu

Průhonický park je jeden z největších a nejkrásnějších zámeckých parků v zemi i celé Evropě. Je ideálním místem k odpočinku, rodinnému výletu i poznávání pozoruhodné přírody. Najdete jej nedaleko hlavního města.
Průhonický park s rozkvetlými stromy

Průhonice - kde je najdete

Průhonice se nacházejí na jihovýchodním okraji hlavního města, u dálnice D1.

Průhonický park

Průhonický park založil v roce 1885 hrabě Arnošt Emanuel Silva Tarouca a budoval jej až do své smrti, do roku 1936. Průhonický park se stal přírodně krajinářským dílem evropského významu. Parkem protéká potok Botič a romantickou atmosféru dotváří několik romantických rybníčků. Roste zde více než osm tisíc rododendronů ve 160 druzích a mnoho další vzácné květeny. Najdete zde jak domácí, tak i cizokrajné stromy a rostliny, např. z Číny, Koreje, Kalifornie, Oregonu, Kanady, Japonska, Afghánistánu, Tchaiwanu, Himalájí, Kavkazu atd. Malé skalky poskytují ideální výhled na park i na zámek. Rozloha 250 hektarů je protkána čtyřiceti kilometry cest. Díky své biologické rozmanitosti je park významným hnízdištěm ptactva.

Průhonický park – otevírací doba

duben – říjen: denně od 8 do 19 hodin
listopad – březen: denně od 8 do 17 hodin

Průhonický park – vstupné

dospělí: 40 Kč
děti nad 6 let, důchodci: 20 Kč
poplatek za psa: 10 Kč

Průhonický zámek

Dominantou Průhonic i Průhonického parku je reneseanční zámek. Vznikl na místě původní tvrze z 12. století. Poté, co byl přestavěn do renesančního stylu, jej vydědil právě hrabě Arnošt Emanuel. Provedl posledních pár zásahů a založil park. Zámek je veřejnosti nepřístupný, slouží jako sídlo botanického ústavu ČR. Pro veřejnost je otevřena pouze expozice o Průhonickém zámku a parku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies