Proč byste měli začít cvičit jógu?

Říká se, že jóga je pro zdravé lidi. Myslí se tím, že pokud ji praktikujete, preventivně se chráníte před zdravotními problémy. Čas jen a jen pro sebe by si měl umět najít každý. Zkuste cvičit jógu a zjistíte, že si s ní procvičíte i svaly, o kterých jste doteď nevěděli, že je máte. Začátky jsou těžké, ale už se jí pak nebudete chtít vzdát.

Žena sedící s překříženýma nohama a cvičící jógu

Co ke cvičení potřebujete?

 

Pokud jste se již pevně rozhodli vyzkoušet jógu, pak je důležité, abyste nepodcenili přípravu. Nejprve si odpovězte na otázku, jak často a v jaké délce byste chtěla provádět cvičení. Nejvhodnější by bylo sestavení cvičebního plánu, kde si rozvrhnete čas a náplň jednotlivých cvičení. Jestli chcete cvičit jógu, je nutná pravidelnost těchto cvičení.

 

Dále si zvolte prostor ke cvičení. Ideální je místnost málo využívaná, nebo taková, kde nemusíte před každým cvičením přemísťovat těžký nábytek. V místnosti bychom se měli cítit klidně a příjemně a žádný nepořádek ani hluk by nás neměl rozptylovat. Někdy ale takový prostor nemáme a proto se musíme smířit pouze s prostorem dle rozměrů podložky. Místo si můžete zpříjemnit i zapálením svíčky, vonných tyčinek nebo si poblíž dejte květinu či fotku někoho, kdo nás inspiruje a díky komu se cítíme silnější.

 

Samozřejmě se neobejdete bez cvičebních pomůcek. Podložka vás bude chránit před případným pádem či uklouznutím a zabrání prostupování chladu ze země do vašeho těla. Mějte po ruce nějakou deku pro podložení či přikrytí těla u některých pozic. Postupem času zjistíte sama či samostudiem jógy, které další pomůcky pro vás budou vhodné. A v jakém oblečení se má cvičit jóga? Mělo by být pohodlné, materiál by neměl být syntetický a neměl by vás stahovat. Je vhodné se před cvičením osprchovat a nejíst aspoň 2 hodiny před samotným cvičením, aby byl trávící systém v klidu.

 

S čím vám tento druh cvičení pomůže?

 

Pomůže vám získat rovnováhu těla i mysli. Je to ideální cvičení k odstranění stresu. Potlačí napětí, ukáže vám, jak správně relaxovat a odpočívat. Je to nutné pro proces regenerace. Ukryjte se před problémy všedního života, utečete od reality. Jóga vám pomůže ulevit od bolesti, pravidelným cvičením své tělo dostanete do lepší kondice a zlepšíte si tím i dýchání. Budete žít svůj život s nadhledem a větší pohodou. Hlavně by vám jóga měla přinášet radost a pomoct s hledáním vnitřního klidu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies