Příprava na psychotesty

Zvažujete-li nástup do nového zaměstnání, může se vám stát, že součástí výběrového řízení budou psychologické testy. Pokud nevíte, jak se na podobné testy co nejlépe připravit, v následujícím článku se vám pokusíme poradit.
Žena sedí na pohovce s opřenou hlavou o ruku

Nová práce – příprava na psychologické testy

Proč právě psychologické testy? Dokáží totiž o člověku vypovědět spoustu důležitých informací. Psychologické testy se většinou provádění u výběrových řízení na povolání, kde potřebujete prokázat určité požadované vlastnosti jako jsou odolnost vůči stresu, schopnost rychle reagovat, reagovat správně a podobně.

Kde se setkám s psychotesty?

Psychologické testy budete muset absolvovat například u povolání jako je městský a státní policista, pracovník u bezpečnostní agentury, řidič městské hromadné dopravy, ale i u jiných zaměstnání. Někteří zaměstnavatelé po vás mohou vyžadovat absolvování psychotestu, i když se například bude jednat o práci administrativního pracovníka, úředníka nebo jakýchkoliv jiných.

 

Většinou se však jedná o povolání, kde budete disponovat se zbraní, s penězi nebo s jinými prostředky, kde by vaše případné selhání mohlo mít zničující následky.

Jak se připravit na psychotesty?

Především je nutno se zamyslet, co bude přibližně obsahem psychologického testu. Otázky můžete předběžně odhadnout podle typu povolání. Zvažte vlastnosti a dovednosti, které potřebujete mít pro tu či onu konkrétní práci.

 

V psychologických testech se můžete setkat s velmi jednoduchými otázkami, které však nemusí být tak logické, jak se na první pohled zdá. Pokud se například hlásíte na pozici učitelky v mateřské školce, otázky budou mapovat a prověřovat váš vztah k dětem, trpělivost, schopnost naučit a podobně. Odpovídat musíte tak, aby bylo zřejmé, že se pro práci hodíte.

 

Na otázky, které se týkají násilí, podvodů nebo jiných nežádoucích témat, musíte odpovídat tak, aby bylo jasné, že k podobným tématům nemáte žádný vztah ani sklony.

 

Psychotesty také mohou obsahovat například rozsáhlé číselné nebo písmenkové řady a jiné úlohy. Typickým příkladem je číselná změť vytištěná na celém obsahu papíru, přičemž vy mezi čísly vybíráte například číslici 5 tak, abyste zakroužkovali všechny, které jsou obsaženy. Mnohdy také v určitém čase. Je jasné, že podobný psychologický test zjišťuje váš postřeh, rychlost, soustředěnost a schopnost se zorientovat.

 

Na psychotesty neexistuje jasně daná příprava, proto jsou to testy vaší psychologické stránky. Každopádně zvážíte-li druh zaměstnání, potřebné dovednosti a vlastnosti, jste schopni odpovědět tak, abyste zaměstnání bez problémů získali.

 

E-cigareta - řešení pro kuřáky i nekuřáky

Velikonoce a jejich historie

Svátek citronů v Mentonu

Novinka - svítící golfové míčky

Oblečení z moiry - ideální nejen na sport

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.5 Počet: 4 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies