Připojení k internetu a jeho typy

Možností připojení domácnosti k Internetu existuje dnes celá řada. Ne každá varianta je však vhodná pro všechny. Jak tedy vybrat správné připojení? Je třeba stanovit si, k čemu budu Internet využívat a odvodit časové rozložení, kdy se budu připojovat.

Lišta internet

Připojení k internetu a jeho typy

Možností připojení domácnosti k Internetu existuje dnes celá řada. Ne každá varianta je však vhodná pro všechny. Jak tedy vybrat správné připojení? Je třeba stanovit si, k čemu budu Internet využívat a z toho odvodit časové rozložení, kdy se budu připojovat. Dále si uvědomit, zda budu chtít přenášet rychle velké objemy dat, nebo zda mi na rychlosti nezáleží.

Přehled typů připojení

V zásadě rozlišujeme dva základní druhy připojení.
Komutované - - mezi komutovaná připojení patří připojení přes klasickou telefonní linku (tzv. dial-up), které je u nás v domácnostech stále nejrozšířenější.
Pevné - ISDN a připojení přes mobilní telefon.
Když už jsme u toho, nemáte v plánu pořídit si nový stolní počítač nebo notebook?

 

 

Základní připojení k internetu

 

GPRS připojení k internetu

Nejrozšířenějším časově neomezeným připojením je přístup na internet prostřednictvím mobilního telefonu s technologií GPRS. Důvodem vysoké obliby je široká dostupnost, která se kryje s pokrytím sítí jednotlivých mobilních operátorů. Díky tomu můžete být na internetu nejen doma, ale i kdekoliv jinde, kde máte signál. Stačí k tomu vlastnit notebook nebo alespoň kapesní počítač.

ADSL připojení k internetu

Další možností, jak se připojit na internet, je vysokorychlostní ADSL s teoretickou rychlostí stahování až 512 Kbit/s a dostupností na více než polovině telefonních linek. Reálná rychlost připojení se však vzhledem k agregaci pohybuje jen okolo 300 Kbit/s, přičemž záleží na daném poskytovateli. I tato rychlost už ale dostačuje pro pohodlnou práci s internetem.

Kabelové připojení k internetu

Nejvyšší rychlost za rozumnou cenu nabízí poskytovatelé kabelového internetu, u kterých rychlost stahování začíná na 768 Kbit/s. Toto připojení však mohou využít jen uživatelé bydlící ve velkých městech, v jejichž domech jsou rozvody kabelové televize.

Wi-Fi připojení k internetu

Další alternativou je připojení prostřednictvím bezdrátových sítí Wi-Fi, u kterých se ceny pohybují ve velice širokém rozmezí a záleží především na lokalitě připojení a daném poskytovali. U bezdrátových sítí Wi-Fi je však nutné počítat s trochu vyššími zřizovacími náklady, které musí pokrýt nákup potřebného zařízení především nezbytně nutné antény. Co třeba zkusit PDA - kapesní počítač?

Záleží tedy pouze na vás, jaké připojení k internetu si vyberete, a které bude vašim potřebám nejvíce vyhovovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies