Přijímací pohovor – co na sebe?

Chystáte se na přijímací pohovor a nevíte, co si obléci, abyste na potenciálního zaměstnavatele zanechali ten nejlepší dojem? Sázíte na jistotu – usedlý kostým fádních barev? Vyvedeme vás z omylu!
Žena s bradou opřenou o ruku

Oblečení na přijímací pohovor – dilema s velkým D

Hledáte návod, jak se obléknout na přijímací pohovor? Děsíte se kostýmu a´la šedá myš? Zapomeňte na rady našich babiček! Příliš konzervatismu škodí! Nikdo netvrdí, že máte vrazit do dveří kanceláře v minisukni na vysokých jehlách, ale v černých kalhotách a roláku až ke krku také nepochodíte. Nejlepší je jako vždy zlatý střed.

Obléknout dámský kostým - ale jaký?

Kostým s klasickou blůzkou nemusí být nutně černý. Můžete si dovolit jakékoliv jiné barvy, hlavní je, aby bylo vše barevně sladěno a působili jste upraveným dojmem. Ten spousta uchazeček kazí neupravenými nehty, příliš silným líčením a nebo výrazným parfémem. Lacině působí také krátké sukně a hluboké výštřihy. Maximální délka je těsně nad kolena, výstřih by neměl odhalovat ňadra.

Oblečení podle funkce, o jakou se ucházíte

Kreací „zlatý střed” nic nezkazíte, ale chcete-li opravdu zaujmout, vybírejte si oblečení podle funkce, o kterou se ucházíte. Uchazečka o místo servírky by měla být přece jen oblečena jinak než budoucí realitní agentka.

Vedoucí pozice si žádá pánský look

Pokud se ucházíte o místo vedoucí, vyvarujte se vyzývavých kreací. Vsaďte na střízlivost v podobě kostýmu v pánském stylu. Chcete přece působit jako rovnocenný partner, ne jako koketa.

Účetní musí působit zodpovědně

Hodláte-li nastoupit na místo, kde budete mít zodpovědnost za peníze, je třeba vytvořit dojem spolehlivosti. Pomůže vám k tomu klasický, raději ne moc barevný kostým bez výrazných doplňků.

Učitelka si může dovolit pestrost

Bude-li náplní vaší práce péče o malé děti, můžete si dovolit pestrost a trochu vtipu. Jedná-li se však o místo středoškolského pedagoga nebo vysokoškolské profesorky, vsaďte na kvalitní kostým s doplňky. Vyvarujte se sexy oblečkům.

Kreativní práce vyžaduje kreativní módu

Co byste to byla za stylistka, kosmetička či fotografka, kdyby jste přišla na přijímací pohovor v usedlém kostýmu? Vaše oblečení by mělo být důkazem, že své práci opravdu rozumíte. Prostudujte si žhavé módní trendy a vyberte nápaditý (ne však „překombinovaný”) model, kterým zaujmete.

Servírka si může dovolit poodhalit více

Budete-li pracovat jako servírka nebo barmanka, nebojte se vytáhnout z šatníku kratší sukni a přiléhavou halenku. Zde trocha vyzývavosti neuškodí. Oblečení přizpůsobte také počasí,  v zimě volte sukni z teplejších materiálů a v temnějších tónech. Žádný ze zaměstnavatelů vás s nemocenskou hned při nástupu do pracovního poměru neuvítá.

Sekretářka – rafinovaně sexy

Oblečení budoucí sekretářky by mělo být nenápadně sexy. Rafinovaně působí například mini sukně a košile na knoflíčky nebo svetr přes košili s límečkem. Víte, že sekretářky jsou považovány za jedno z nejvíce sexy povolání?

Oblečení na pohovor je vybráno, ale jak si poradit s trémou?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies