Přátelství nad zlato

Každý z nás snad zná rčení „V nouzi poznáš přítele“, ovšem jen málokdo, se tohoto rčení opravdu drží. A jak jste na tom s přátelstvím právě vy? Umíte si svých přátel vážit? Umíte přátelům pomoci, když jsou v nouzi?
Písek padající mezi prsty

Umíte si vážit svých přátel?

Každý kolem sebe potřebuje cítit přátele, ale už ne každý si umí opravdového přátelství vážit. Proto jeho radu neodsuzujte, i když se nemusí zrovna shodovat s vaším názorem, přítel to s vámi vždy myslí dobře. Svému příteli musíme dobré skutky oplácet. Ne proto, že bychom museli, ale proto, že chceme. Přátelství je totiž jedna z nejdůležitějších věcí v lidském životě a měli bychom ho všichni udržovat.

V nouzi poznáš přítele

Jen na opravdu nejbližší přátele se můžete spolehnout v každé situaci. V těžkých chvílích podporu další osoby ocení asi každý… Když přichází na lámání chleba, mnohdy je člověk překvapen, jak se někteří domnělí přátelé zachovají. Známé pořekadlo v nouzi poznáš přítele, v tomto případě platí dokonale.

Neshody nemusí znamenat konec přátelství

Jak už jsme uvedli, některé z názorů přátel na vaši osobu se nemusejí nutně slučovat s vašimi představami. Opravdoví přátelé vám chtějí jen poradit a pomoct, proto byste o jejich radách měli minimálně přemýšlet. Pokud se s blízkým člověkem momentálně neshodnete a máte mezi sebou jisté neshody, berte věci s nadhledem. Rozebírání drobností do detailu dané věci neprospěje. Pravé přátelství se dokáže přenést i přes ty nejobtížnější nástrahy života.

PF 2009 - magazín Mineralfit Vám do nového roku přeje jen dobré přátele

Magazín Mineralfit Vám přeje do Nového roku mnoho zdraví, štěstí, lásky, pracovních úspěchů a také dobrých přátel, kteří vám pomohou v dobrých i špatných chvílích vašeho života. Doufáme, že nám zůstanete i nadále věrni. Redakce

Více z rubriky Pro ženy a muže

Latifah orient show 2008

Netradiční svatby jsou v módě

5 rad, jak dobře odstartovat váš vztah

Netradiční místa k prvnímu setkání - buďte originální!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies