Přátelé - jak si je udržet?

Vztahy v našich životech hrají obrovskou roli. Rodina, přátelé, partner… Pro někoho je těžké najít “skutečného” přítele a pak je ještě těžší pracovat na tom vztahu, abychom o něj nepřišli. Zde je pár rad jak přátelství upevnit.

Čtyři dívky opřené hlavami k sobě

Přátelství

 

Jedná se o vztah, v němž by přátelé měli toho druhého vzájemně respektovat, mít pro něj pochopení a soucit, dávat mu pocit bezpečí a neodhalovat cizím lidem jeho soukromé záležitosti. Přátelství má obrovskou hodnotu. Každý člověk chce mít svého parťáka pro život, kterému se může svěřit se svými těžkostmi, ale mít i někoho stejně bláznivého s kým můžete být sami sebou. S takovými skvělými přáteli, kteří při vás stojí v každé životní situaci, můžete dokázat kdykoliv a cokoliv. A pokud máte víc než jednoho “skutečného” přítele, gratulujeme! Pak si jich nesmírně važte.

 

Jak z vašeho přátelství vytvořit pevnou skálu?

 

Nikdo by neměl své chování a vystupování měnit kvůli ostatním. Každý je takový, jaký je. Proto se nesnažte měnit své přátelé k obrazu svému. Mělo by tu platit pravidlo: “Ber, nebo nech být!” Jestliže chcete někoho měnit, berete podstatu toho člověka a tvoříte figurku, se kterou pak manipulujete a tohle je opakem přátelství. Pokud chcete na svém kamarádovi hledat chyby, měli byste nejspíš začít u sebe. Každý má své silné a slabé stránky, ale to dělá z každého člověka někoho jedinečného. Každý jsme unikát.

 

Je důležité, abyste všechnu pozornost nestrhávali sami na sebe. Pravé přátelství není monolog. Proto si dejte pozor, abyste si na přítele vymezili čas, který bude jen jeho. V přátelství platí to stejné co v manželství. Nejste v tom vztahu sami, takže nemůžete pořád říkat pouze “já, já, já…”. Také nebude zrovna fér, když se začnete obracet ke svým kamarádům zády z nedostatku času nebo z jiných důvodů. Když už se s někým dál přátelit nechcete, řekněte to na rovinu. A nedostatek času jako důvod uvádět nemůžete. Pro lidi, které máme rádi, si musíme umět najít čas.

 

Rady byste si měli nechat pro sebe a dávat jen na vyžádání. A kritizování? Na to má nárok každý, ale musíte se pak smířit s tím, jak se pak ten dotyčný sám rozhodne.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies