Práce a kariéra – láska na pracovišti?

Co se vám vybaví pod pojmem milenecký poměr ve firmě? Prožili jste si už někdy v životě takový vztah? Dá se totiž očekávat, že ano. Právě na pracovištích se tvoří nejvíce vztahů. Pojďme se podívat pod lupou na téma láska na pracovišti.
Kreslené nohy dvou lidí

Fenomén – láska na pracovišti?

Při nástupu do nového zaměstnání je zcela běžné a přirozené, že se o vaši osobu kolegové začnou zajímat. Dá se očekávat, že je v kolektivu několik nezadaných lidí, kteří vás budou brát jako výzvu či objekt pro potencionální milostný vztah.

 

Úmysly některých můžou být různé. Nezadaní a hledající vás mohou shledávat jako objekt pro flirt, vážný vztah či jen pro postelový experiment.

Práce, muži a ženy - přátelské pozvání?

Nemusí být náhoda, že vás někdo pozve třeba na kafe nebo na skleničku. Před schůzkou samotnou byste však měli pečlivě zvážit, zda bude vztah na pracovišti ten pravý.

 

Říká se, že co je v domě, není pro mě. Na druhou stranu pro mnoho lidí může být milostný vztah na pracovišti zároveň jakýmsi zpestřením a okořeněným časem stráveným v práci.

Kariéra, flirt, hra a hranice možností…

Pokud se rozhodnete partnera v práci nevyhledávat, i když srdci někdy prostě poručit neumíme, zkuste nejprve zjistit, co se dá od schůzky očekávat.

 

Může mít příjemná kolegyně, která vás chce vzít na čaj, postraní úmysly nebo jen se chce seznámit, poradit vám, či varovat před hroznými lidmi ve firmě?

 

A co vlastně očekáváte vy? Je téměř jisté, budete-li se protějšku líbit, že vám to napřímo neřekne. Proto radíme – čtěte mezi řádky a všímejte si řeči těla. Částečně tak zjistíte, o co kolegovi jde a poměrně zdvořile ho můžete odmítnout

Pravidla hry jménem milenecký vztah na pracovišti

  • Než začnete vztah s kolegyní, která se vám líbí , dobře rozvažte, zda by vám tento svazek na pracovišti a vše co s tím souvisí, vyhovoval.
  • Pracovat v jedné společnosti rozhodně není snadné. Počítejte s tím, že bude-li někdo z ostatních kolegů o vašem vztahu vědět a přitom budete v poměru šéf a podřízená, může klesnout důvěra ve vás u vašich některých kolegů.
  • Začínající vztah v práci zveřejňujte určitě z rozvahou.
  • V soukromí mějte vztahy jakékoli, v práci mějte ryze pracovní. Divili byste se, kolik lidí se může nechat pohoršit.

Studie ukazují, že typický milostný pár v zaměstnání tvoří ženatý muž ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety a o deset let mladší žena, která k němu obdivně vzhlíží.


30% lidí myslí na to, že si to v práci "rozdá" se svou kolegyní či kolegou. Ne nadarmo se říká, že zakázané ovoce nejlépe chutná. Ovšem to neznamená, že pro myšlenku hned budeme krást...

Další zajímavé články z rubriky práce a kariéra

Práce - jak přežít pracovní pondělí?

Denní harmonogram - zorganizujte si svůj čas

Jak se chovat k nadřízeným

Když je pracovník nadbytečný...

Práce - než podepíšete pracovní smlouvu...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies