Povinné ručení

Povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla je ze zákona povinností každého majitele automobilu. Smyslem povinného ručení je zajištění pojistné ochrany škody, která je spáchána motorovým vozidlem.

Auto jedoucí po silnici

Sjednání povinného ručení je ze zákona povinností každého, kdo vlastní motorové vozidlo. Pokud se tato povinnost nesplní, hrozí majiteli pokuta až 20 000 Kč. K tomu všemu ten, kdo povinné ručení neuzavře a způsobí vozidlem druhému škodu na zdraví či majetku, je povinen uhradit veškerou škodu ze svých vlastních prostředků.

Povinné ručení - co pokrývá

Povinné ručení pokrývá všechny škody, které jsou způsobené provozem motorového vozidla druhé osobě a to do výše sjednaného limitu. Ovšem nikdy Vám povinné ručení neuhradí škodu na Vašem vozidle. Dále se toto pojištění nevztahuje na škodu na zdraví řidiče, který nehodu způsobil. Vybíráte autoškolu? Více se dozvíte zde...

Povinné ručení – limity plnění

Minimální výše plnění u povinného ručení je stanovena na 35 milionu korun a to pro škodu na zdraví na každého zraněného nebo usmrceného. 18 milionu korun je stanoveno pro škodu na majetku bez ohledu na počet poškozených. Víte vše o mikrospánku za volantem? Více kliknete-li sem... V případě, že pojištěný tento limit přesáhne, musí pojištění zaplatit sám.

Povinné ručení – cesta do zahraničí

Povinné ručení platí i pro cesty do zahraničí. Dokladem o povinném ručení je tzv. zelená karta, kterou Vám pojišťovna vydá na požádání. V některých zemích zahraničí je zelená karta povinným dokladem, bez kterého nemůže být vozidlo vpuštěno přes hranice.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies