Potřebujete dobít baterky? Víme, co pomáhá

Každého občas přepadnou chmury a cítí se tak nějak “pod psa”. Jestli na nic nemáte energii a raději byste celé dny jen prospali, pak je nejvyšší čas se naučit, jak získat energii zpět.

Potřebujete dobít baterky? Víme, co pomáhá

 

Káva není vždy spolehlivým životabudičem

 

Pro některé je to nutný každodenní rituál. Díky tomuto nápoji mají po celý den dostatek energie. Ale jiným zvedne tlak, rozproudí krev v žilách a dodá energii jen na nějaký čas. Potom její účinky zmizí a člověk se tak může dostat do většího útlumu, než v jakém byl.

 

Pokud tedy spadáte do této skupiny lidí, raději se “nadopujte” jiným nápojem. Možná pro vás bude lepší, pít každé ráno teplou vodu s citronem a medem. Můžete vyzkoušet i šťávu z půlky červeného grepu. Zelený čaj Matcha vám dodá mnohem více energie než káva a navíc je i zdravější.

 

3 tipy, jak si dobijete baterky za krátkou dobu

 

  1. Zkuste být větším “sobcem” a naučte se říkat “NE!”. Když si vaše kamarádka potřebuje ulevit a postěžovat si na svého manžela či práci, samozřejmě byste tam pro ni měla být a vyslechnout si, co má na srdci. Ale jestli ta dotyčná neumí nic jiného, než si jen stěžovat, jak to má těžké a že je k ní život nespravedlivý, a navíc se nikdy neřídí tím, co ji poradíte, řekněte ji zdvořilé, ale rázné ne. Nenechte si vysávat svou životní energii. Máte svůj život a své potřeby, které kvůli takovým lidem zbytečně odsouváte.
  2. Zbavte se všech nepříjemných pocitů, zloby, vzteku či smutku. Ty vám také ubírají energii do života. Základní chybou, kterou bohužel dělá většina z nás, je skrývání pocitů hluboko uvnitř. Jestli se vám chce plakat či křičet, udělejte to. Neduste to v sobě. Samozřejmě, že nemáme na mysli ihned v tu danou chvíli. Najděte si ten správný čas a místo. Není potřeba křičet v kanceláři. To si klidně nechte na doma.
  3. Zkuste něco nového. Objevujte nové přátele či koníčky. Uvidíte, že jen z toho nadšení budete plní optimismu a energie. Ať už se rozhodnete pro kroužek keramiky, zvolíte si jinou trasu do práce nebo jen začnete číst více knih, tohle všechno může být změna k lepšímu. Někdy je prostě třeba uzavřít některé staré kapitoly a nezůstávat na stejném místě.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies