Posilujte lyžováním

Zima nabádá k odpočinku, neznamená to ale, že musíte do jara lelkovat. Nabízí se mnoho druhů zimních sportů, které vám zajistí zábavu i pevnou postavu. Zjistěte, proč se vyplatí například lyžovat.

Osoba na lyžích projíždějící kolem slalomové tyčky

Neláká vás lyžování? Možná změníte názor, až na lyže poprvé stoupnete! Lyžování totiž není jen dřina, ale také zábava a dobrodružství. Kdy jindy byste mohli brázdit kopec a kochat se přitom překrásnou zimní krajinou?

Lyžování = účinné posilování

Lyžováním tvarujete zejména stehna, břicho a zadek. Potřebujete ale také silné ruce, abyste se mohli dobře odpíchnout. Za hodinu spálíte až 500 kalorií, což se určitě vyplatí!

Lyžovat můžete i doma

Svaly můžete posilovat lyžováním i doma. Jak je to možné? Díky posilovacímu lyžařskému stroji! Stroj simuluje lyžařskou trať podle předem zvolené náročnosti a vy na něm trénujete sílu, rychlost, hbitost a rovnováhu. Naučíte se také stabilizovat horní část těla, což je pro začátečníky velmi důležité.

Pozor na namožené svaly!

Pokud se pravidelně nevěnujete pohybu, jste při lyžování vystaveni riziku namožených svalů.  Důležité je svaly zahřát – právě namáhání nezahřátých svalů je nejčastější příčinou jejich následné bolesti. Bohatě vám postačí několik minut klusu nebo pár dřepů. Ve frontě na vlek nenechte svaly znovu „zmrznout“ – protahujte se, přešlapujte na místě, otáčejte trupem.

Při lyžování lidé mnohdy neodhadnou, když už svaly neposilují, ale přepínají. Svaly a vazy jsou na lyžích namáhány mnohem více než při jiných druzích sportu. Proto si první den zalyžujte jen lehce a postupně tuto dobu zvyšujte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies