Posedlost dietami

Držíte neustále nějakou zázračnou dietu a zaobíráte se neustále tím, co sníte? Rychlé diety, jo-jo efekt nebo krásná postava? Se svou váhou nejsou spokojeny tři čtvrtiny žen a dvě třetiny mužů.

Smějící se žena s rukama u tváře

Posedlost dietami

Britská dietická společnost odhalila, že dnes jsou lidé doslova posedlí dietami. Touha po štíhlé postavě přináší neustále řadu nových diet, které ale často nemají žádný účinek. Až třetina lidí kilogramy během diety neztratí, ale naopak nabere. Je to neuvěřitelné, ale je to skutečnost.

Nejhorší jsou tzv. rychlé diety, které téměř vždy vedou k jo-jo efektu. A už jste v začarovaném kruhu - vrháte se pořád do nových diet a pokusů, střídavě hubnete a přibíráte.

Kolem 40% žen a 20 % mužů po skončení diety opět přibere (často více než před samotnou dietou).

Posedlá dietami? Jak to vidí ženy

Sezóna plavek se blíží a ženy se opět začínají zaobírat svou postavou. Například britské ženy touží po krásné postavě tak silně, že by se každá pátá z nich vzdala většího platu, jen aby měla tělo sexy ženy. Pro většinu žen je chození v plavkách po pláži nadmíru stresující. Z výzkumů vyplývá, že až 45 procent žen si myslí, že se jejich partneři dívají na pláži po jiných ženách (s dokonalejší postavou samozřejmě). Britské ženy považují za své největší konkurentky Italky a Švédky.

Diety tolik neřešte

Zázračné diety neexistují. Buď se hlídáte nebo si dopřáváte. Jiná varianta neexistuje. Berte ohled na rychlost vašeho metabolismu a diety tolik neřešte. Mějte se ráda a uvidíte, že s trochou pohybu navíc a vypnutím myšlenek na to, co sníte, půjdou kila dolů mnohem rychleji. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies