Porod - sama, nebo s partnerem?

Před porodem se nastávající maminka rozhoduje nejen kde a jakým zůsobem bude rodit, ale také má na výběr koho bude chtít u porodu. V současnosti už většinou nechtějí být ženy u porodu samy..
Ruce položené na těhotenském břichu

Porod – sama, nebo s partnerem?

Porod je velkou událostí, na kterou se nastávající maminka připravuje během celého těhotenství. V současnosti je stále rozšířenějším trendem, aby u porodu nechyběl partner. Záleží však na budoucí mamince.

Porod – jak by měl vypadat?

V dnešní době si už můžete vybrat, v jaké porodnici budete rodit, kdo bude u porodu a jaký způsob porodu by vám nejvíc vyhovoval. Pokud vám to dovoluje zdravotní stav, můžete rodit i doma. Dříve tatínci k porodu nesměly a tak žena nemohla pocítit blízkost a podporu, kterou jí může partner nabídnout. Aby porod probíhal bez zbytečných stresů, doporučuje se také seznámit s místem, kde budete rodit. Výborné jsou předporodní kurzy - klikněte zde. Není od věci, když si předem uvědomíte, jestli by byli pro vás při porodu blízcí příjemní, nebo zda byste to považovala za zátěž.

Porod – kdo bude u porodu?

Porod bývá pro celou rodinu neopakovatelnou událostí, ale koho k porodu vzít? Je vhodné, aby u porodu byl např. nejen partner, ale také nějaký jiný blízký člověk? Na to bude zřejmě těžká odpověď, protože nedá se dopředu říct, jak bude porod probíhat a jak jej maminka bude prožívat. Lidé, kteří k porodu půjdou, by měli být o porodu dobře informováni a seznámeni s jeho průběhem i s prostory porodnice. Každý z nich by měl mít dopředu stanovené své poslání a místo. Např. budoucí babička by měla mít dobře zvládnuté dýchání spolu s maminkou, tatínek by měl umět dobře masírovat mamince záda. Pokud se rozhodnete pro více osob, pak jedině vnímavých, flexibilních a dopředu domluvených, co a jak. Všeobecně se doporučuje, aby u porodu nebylo příliš mnoho osob – mohlo by pak docházet k menšímu soustředění.

Porod – sama ne?

Žen, které chtějí mít „někoho“ u porodu, stále přibývá. Nejvíce přicházejí k porodům budoucí otcové, ale výjimkou nejsou ani maminky a přítelkyně. Ve většině porodnic je partner u porodu brán jíž jako věc automatická (někde se za tuto službu platí), je však jen na vás a na vašem partnerovi, jak se rozhodnete.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies