Pojištění domácnosti

Chcete mít opravdu klidné spaní a klidnou mysl? V tom případě si dobře pojistěte svou domácnost. Zloděj, požár nebo katastrofa v jiné podobě může navštívit i vaši domácnost.

Model domu se zahradou

Samozřejmě si informace o pojištění domácnosti i čehokoli jiného můžete prostudovat sami, jenže někdy to není zrovna jednoduché a mnoho lidí neví, jak tedy správně svůj majetek pojistit. Dneska pro vás máme pár dobrých tipů jak na to.

Koukněte na internet

Možná vám s hledáním toho nejlepšího pojištění pro vaši domácnost pomůže internet. Zkuste například informační portál www.toppojisteni.cz. Tady si můžete sami porovnat ceny i kvalitu služeb různých pojišťoven. Na portále si jednoduše nastavte vámi požadované parametry a pak už stačí jen si vybrat tu nejvýhodnější nabídku.

Vybavení či celý dům?

Tohle je důležité. Mějte na paměti, že pojištění domácnosti ochrání pouze vybavení vašeho domu či bytu, jde tedy o spotřebiče, peníze, šperky a jiné cenné věci. Nepleťte si tento termín s pojištěním domu či bytu, takové pojištění se vztahuje na stavební součásti, tedy dveře, okna, podlahové krytiny a rozvody.

Když roste hodnota vybavení

Důležité je, že stanovená pojistná částka je maximální hranicí pojistného plnění. Proto aktualizujte sjednanou pojistnou částku, podle aktuálního vybavení vaší domácnosti.

Riziko záplav i vandalismu

Pojištění domácnosti se vztahuje také na určitá rizika. V případě, požáru, záplav, jiných živelných pohrom, ale také vandalismu pojišťovna uhradí škodnou událost. Pojišťovny nabízí možnost sdružit všechna rizika do jedné pojistky, nebo můžete zvolit segmentované pojištění. V tomto případě, si může klient zvolit, před jakou událostí bude jeho domácnost chráněna.

Stanovení pojistné částky

Jak na stanovení pojistné částky? Máte dvě možnosti. Samozřejmě by stanovená částka měla odpovídat hodnotě movitého majetku. Hodnotu můžete odhadnout sami, nebo vám pojišťovna nabídne dotazník k vyplnění, který pomůže stanovenou částku odhadnout. Není od věci zdokumentovat si dražší věci, pár fotek vás nezabije a mohou se v případě nehody opravdu hodit.

Když vytopíte sousedy

Pojištění odpovědnosti se také hodí, pokryje škody, které jste vlastní chybou způsobili třetí osobě. Zkažená pračka a vytopení sousedů není nic neobvyklého. Pokud máte pojištění odpovědnosti, pojišťovna za vás škodu uhradí. Náhodou se vám podařilo shodit regál s hodnotným zbožím? I v tomto případě se pojištění odpovědnosti vyplatí.

Že domácnost pojištěnou nemáte? Tak neváhejte, těch pár stovek za rok můžete utratit za nepotřebné věci nebo si zaplatit kvalitní pojistku a usínat v klidu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies