Plyšáci - přátelé, kteří nás nikdy nezradí!

Každý měl v dětských letech svou oblíbenou hračku, na kterou nedal dopustit. A ve většině případů to byli právě plyšáci. A nejsou oblíbení jen u dětí, ale získali si i “dospěláky”. Nabídka je opravdu pestrá, takže si vyberou všichni.

Plyšoví medvídci

 

První podoby plyšových hraček

 

První plyšáci jsou na světě již od nepaměti. Byly ušité z různých zbylých látek a dali se čímkoliv vycpat. Rok 1880 byl zlomový, neboť vznikla první oficiální dílna na jejich výrobu. Například oblíbený medvídek, který dostal název “Teddy”, vznikl v roce 1905.

 

Jaké druhy existují?

 

Kromě běžných plyšáků, kteří jsou vyráběni v mnoha barvách, tvarech, v různých velikostech, jsou na světě i interaktivní a hřejiví plyšáci. Interaktivní plyšové hračky mohou mluvit - linou se z nich zvuky nebo slova. Některé jsou speciálně vytvořené pro další vzdělávání. U hřejivých plyšáků tyto schopnosti sice nenajdete, ale jsou hebcí a příjemně vás zahřejí. Vložením do mikrovlnné trouby minimálně na 2 minutky si zajistíte teplo, které může trvat i pár hodin.

 

Péče o plyšáky

 

Dají se prát v pračce, ale doporučuje se zvolit program na jemné prádlo (30 °C). Ale některé maminky je perou jako běžné prádlo na 40 °C a nikdy s tím neměli problém. Ale vždy dodržujte omezení, které má konkrétní plyšová hračka, aby zbytečně nedošlo k jejímu poškození. Následně je nechte proschnout. Nebo je hoďte do sušičky. Pokud mají v sobě nějakou elektroniku, pračka nepřichází v úvahu. Omyjte je raději jen mýdlem a vodou.

 

Jestliže vaše dítko trpí alergiemi, nemusíte se plyšáků zbavovat. Jen se o ně musíte důkladněji postarat. Tady raději kupujte plyšáky, kteří se mohou vyprat v pračce. Alespoň 1x měsíčně byste je měli očistit. Můžete případně použít i dezinfekci. Prachu a roztočů je zbavíte umístěním do plastového sáčku a vložením do mrazáku minimálně na 4 hodiny.

 

Čím potěšíte své děti nebo i sami sebe?

 

Pokud vaše láska k plyšovému příteli i hory přenáší, můžete mu dopřát jeho vlastní dovolenou. Cestovní kancelář přímo určená pro vaše plyšové kamarády funguje již pár let a váš plyšák se podívá na krásu Prahy a bude vám i posílat e-maily a fotky ze svého dobrodružství. Pokud vám tento krátký výlet nestačí, můžete si další služby dokoupit a můžete ho pak vidět, jak si užívá na diskotéce či si dopřává masáž. Klepete si na čelo, že je to směšné? No a? Legrace přece musí být. Vždyť v životě se má zkusit všechno. Tak s chutí do toho!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies