Pleť - jak zlepšit její kvalitu?

Všechny ženy touží po krásné a dokonalé pleti. Jenže některé trápí kruhy pod očima, jiné zas pupínky a mastná pleť. Ženy asi nikdy nebudou spokojené samy se sebou. Vždy najdou nějakou tu nedokonalost, kterou je potřeba něčím překrýt. A pořád to není ono. A ještě aby ne. Tím, že ty “strašáky” skryjete, si moc nepomůžete.

Pleť - jak zlepšit její kvalitu?

 

  • Řiďte se pravidlem všeho s mírou

 

I když se chcete o svou pleť starat, s co největším množstvím zkrášlujících přípravků, nemusí to znamenat, že to pleti nějak zásadně prospěje. Pleť potřebuje dýchat. A když na ni každý den nanášíte make-up, jen ji tím zamezujete přístup k čerstvému vzduchu.

 

Nejhorší, co pak můžete udělat, je, že ji ještě více vyčerpáte těžkou pleťovou maskou a hutným nočním krémem. Masky a peelingy byste měly použít jen 2x či 3x týdně. Jinak si tím můžete poškodit přirozenou ochrannou vrstvu pokožky. Pak se vám může začít více mastit, může se zanítit a póry se budou zvětšovat. Pamatujte, že méně je někdy více.

 

  • Nepodceňujte večerní rituál odličování

 

Odličování byste měli dodržovat každý večer. Než ulehnete do postele a vydáte se do říše snů, odličte svůj dokonalý make-up. Čím déle ho totiž necháte na obličeji, umožňujete pórům, aby se více a více rozevíraly. A to vede k jedinému problému - k pupínkům.

 

Při odličování pamatujte, že ne každý odličovat je vhodný pro váš typ pleti. Nedívejte se jen na cenu, ale přečtěte si i složení. Kvalitní odličovač poznáte podle toho, že obsahuje ochranné antioxidanty - kyselinu salicylovou a vilínový extrakt.

 

Další 4 skvělé tipy, díky kterým získáte pleť jako z alabastru

 

  1. Denní krémy nanášejte na pleť ráno, ty noční nechte opravdu působit v noci. Mají jiná složení, takže je používejte ve správný čas.
  2. Pokud vás trápí akné či jiné kožní problémy, zajděte za odborníky. Ti vám nejen poradí, ale i pomůžou vhodnějšími metodami. Například vymačkávání pupínků. Oni na to jdou spodním tlakem, ale my používáme tlak ze stran. Odborník si na to vezme rukavice, ale my si to svýma rukama rozneseme po celém obličeji.
  3. Pleti neprospívá příliš horká voda, proto se naučte sprchovat v chladnější vodě. Tím nebude pokožka vystavena teplotnímu šoku a vyhnete se tak tvorbě nedokonalostí.
  4. A v neposlední řadě pamatujte na kvalitní a dlouhý spánek. Tomu se nic nevyrovná.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies