Pleť hýčkejte výběrem ideální kosmetiky

Chcete–li vědět, který druh kosmetiky je pro vás nejvhodnější, musíte nejprve zjistit, jaký typ pleti máte. Pleť si můžete otestovat sama nebo požádat odborníky v kosmetickém salónu. Pak už jen stačí nasadit nejvhodnější péči.

Žena s blond vlasy

Pleť normální a kosmetika pro vás

Normální pleť se vyskytuje nejčastěji u dětí. Její kůže je hladká, pevná a bezproblémová.

Péče o normální pleť

Máte-li normální pleť, umývejte ji vhodným pleťovým mlékem či tonikem večer i ráno. Používejte lehce hydratační krém a maximálně ochranný krém proti slunečnímu záření.

Pleť suchá potřebuje hydrataci

Suchá pleť je velmi jemná a vyskytují se na ní malé póry. Příčinou jsou mazové žlázy, které nedostatečně pracují, a tak je promaštění kůže malé. Suchá pleť vypadá jemně a hladce, někdy působí jako velmi tenká. Velkou nevýhodou tohoto typu pleti je, že pokožka stárne rychleji než ty ostatní.

Péče o suchou pleť

Je-li vaše pleť suchá, používejte pleťové mléko či tonikum bez alkoholu, a to ráno i večer. Dále vám pomůže pravidelná dávka mastného hydratačního krému určeného pro suchou pleť.

Pleť mastná dokáže potrápit

Mastná pleť se nejčastěji vyskytuje v pubertě a projevuje se mastným a lesklým vzhledem, rozšířenými póry a tendencí k tvorbě akné. Tento typ pleti je ovšem odolnější vůči vnějším vlivům a vypadá dlouhou dobu mladě, což znamená, že vrásky vznikají až v pozdějším věku.

Péče o mastnou pleť

 

Při čistění dávejte přednost čistícím gelům určeným pro mastnou pleť. Pak už jen stačí dočistit pleť tonizační vodou, která obsahuje heřmánek nebo alkohol.

 

Pleť smíšená - vyzkoušejte kosmetiku pro náročné

Smíšená pleť se nejčastěji vyskytuje u dospělé populace. Pleť tohoto typu není ani suchá ani mastná, je někde mezi. Nevýhodou smíšené pleti je tzv. T-zóna (čelo, nos, brada), která má sklon k vytváření akné a pupínků.

Péče o smíšenou pleť

U smíšené pleti je nejdůležitější volba přípravků (pleť potřebuje od každého trochu). T-zóně prospívají tonizační přípravky bez alkoholu a hloubkově čistící gely. Pro výživu pleti je vhodný buď hydratační krém či krém proti lesklému vzhledu.

Citlivá pleť si žádá šetrnou kosmetiku

Citlivá pleť se velmi podobá suché pleti, ovšem na většinu přípravků reaguje alergicky. Jestliže vás pokožka po použití některého kosmetického přípravku štípe či pálí, s velkou pravděpodobností se jedná o alergii, která se téměř vždy projevuje zarudnutím kůže.

Péče o citlivou pleť

Máte-li citlivou pleť, vyhýbejte se tonizačním vodám a dejte přednost neparfémovaným přípravkům a hydratačním krémům. V létě je velmi důležitá ochrana před sluncem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies