Pilates – pro fyzickou i psychickou rovnováhu

Cvičení pilates se stalo natolik oblíbené, že už není jen výhradou žen, ale kurzy pilates navštěvují dokonce také muži. Co užitečného vám může přinést?

Protahující se žena na trávě

Cvičení pilates – co to je?

Cvičení pilates obsahuje filozofii, která je jeho podstatou. Při pilates se nesoustředíte ani tak na to, kolik cviků uděláte, ale právě naopak. Soustředěnost je směřována především na kvalitu prováděných cviků a počet opakování byste spočítali na prstech jedné ruky. Na co se vlastně pilates soustředí? Hlavními zásadami jsou správné dýchání, pečlivé a pomalé provádění cviků, orientace na silová centra v těle a psychická i fyzická vyrovnanost.

Pro zdraví a krásné tělo

Jestliže se rozhodnete pro kurzy cvičení pilates, rozhodně neprohloupíte. Naučíte se správné koordinaci vašeho těla, byť vám to vždy činilo velké problémy. Od toho tu pilates je. Správné dýchání bude také vaší předností. Naučíte se, jak správně dýchat, a to nejen u cvičení.

Pro psychickou kondici

Pilates je také velmi důležité po stránce psychické vyrovnanosti člověka. Po dlouhodobějším navštěvování kurzů pocítíte kladnou změnu k lepšímu. Psychická vyrovnanost se dostaví velmi brzy a pravidelným cvičením ji budete jen a jen umocňovat. Zredukujete počet stresových hormonů v těle, s negativními situacemi se dokážete lépe vyrovnat. A to jen díky filozofii cvičení pilates.

Pilates a nemoci

Protože se pilates soustřeďuje jak na psychickou, tak fyzickou vyrovnanost, můžete počítat s tím, že vaše tělo bude reagovat velmi kladně. Můžete se vyvarovat spoustě onemocnění, která vznikají vlivem špatného životního stylu nebo následkem stresových a jiných negativních situací.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies