Pět Tibeťanů - pět kroků k harmonii

Těchto pět cviků pocházejích z Himaláje zharmonizuje vaše tělo i duši a probudí vaši spící energii. Jak k harmonii - čakry a energetické dráhy. Co všechno vám toto cvičení vylepší?

Protahující se žena na modré podložce

Podle východní medicíny se v těle nachází energetická centra zv. čakry a energetické dráhy zv. meridiány. Aby náš organizmus dobře fungoval, musí čakrami i meridiány volně proudit energie. Většina lidí má však právě na těchto energetických drahách mnoho blokád.

Jednou z možností, jak tento stav zlepšit je cvičení Pěti Tibeťanů. Jde o jednoduché cviky, které vám pomohou dodat a rozproudit ve vašem těle energii. Budete se cítit lépe, únava zmizí a výrazně se zlepší i váš zdravotní stav.

Co všechno vám cvičení vylepší:

  • držení těla
  • krční pátěř
  • břicho, hýždě a pánevní dno
  • menstruační problémy
  • spánek
  • chuť k jídlu
  • projevy stárnutí
  • schopnost snášet stres

Jak k harmonii - čakry a energetické dráhy

Počet opakování cviků musí být vždy lichý a od počtu prvního se odvozuje i počet ostatních. Cvičte nejlépe ráno nalačno, zpočátku jen dvakrát, později až šestkárt týdně.

 

První cvičení - čakry a energetické dráhy

Postavte se rovně a ruce nechte volně viset. Pak se otáčejte rovnoměrně zleva doprava, dokud se vám nezamotá hlava.

 

 

Druhé cvičení - čakry a energetické dráhy

Lehněte si na záda a podložte si ruce dlaněmi dolů zadek tak, aby se vaše bedra dotýkala podlahy. S hlubokým nádechem přitáhněte bradu ke klíční kosti a zároveň zvedněte nohy do svislé polohy. S výdechem hlavu a nohy položte a pomalu se uvolněte.

 

 

Třetí cvičení - čakry a energetické dráhy

Klekněte si s narovnanými zády a palci u nohou se přete o zem. Ruce si zapřete o bedra a s nádehcem zakloňte hlavu a trup tak daleko, jak jen to půjde. S výdechem se vraťe do původní pozice.

 

 

Čtvrté cvičení - čakry a energetické dráhy

Sedněte si s rovnýma nohama na zem, tělo držte vzpřímené a dlaně položte na zem směrem k chodidlům. S nádechem zakloňte bradu i trup a zvedejte tělo do polohy "stolu". Ruce musí být natažené a kolena prohnuté tak, aby svírala pravý úhel. Napněte všechny svaly a dýchejte zhluboka.

 

 

Páté cvičení - čakry a energetické dráhy

Lehněte si na břicho, prohněte se v zádech, zvedněte trup a zakloňte hlavu. Pak pomalu zvedněte pánev vzhůru. Vaše tělo tak vytvoří obrácené V.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies